El sanatları Suriyeli kadınların elinde hayat buluyor

Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde açılan kurslarda Suriyeli kadınlar, kentin unutulmaya yüz tutan el sanatlarından iğne oyası, geleneksel giyim, ebru ve ev tekstili üzerine çalışmalar yürütüyor.

Haberler 06.01.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann tevikiyle 2011 ylnda açlan Mardin Olgunlama Enstitüsünde snmac kadnlar için Medeniyetler ehrinde Ahenkli Bir Yaam Projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamnda, unutulmaya yüz tutan el sanatlarndan ine oyas, geleneksel giyim, ebru ve ev tekstili üzerine kurs açld. Kurslar sayesinde Suriyeli kadnlarn meslek sahibi olmas amaçlanyor.

Enstitü Müdürü Metin Deer, meslek edindirme kurslar ad altnda unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarnn canlandrlmas adna çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Yaklak 150 kursiyerin çounluunu Suriyeli kadnlarn oluturduunu anlatan Deer, Medeniyetler ehrinde Ahenkli Bir Yaam Projesi kapsamnda, Suriyeli kursiyerlere de eitim veriyoruz. Temel amacmz onlar meslek sahibi yapmak. dedi.

Suriyeli kadnlarn sosyal uyumlarn salamak amacyla çalmalar gerçekletirdiklerini dile getiren Deer, Türkçe kurslar, aile eitimleri, geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri de düzenlediklerini bildirdi.

- Suriyeli kadnlar mutlu

Kursiyerlerden Merve Muhammed, Suriyeli snmaclara salad imkanlardan dolay Cumhurbakan Erdoana teekkür etti.

Türkiyede özellikle Suriyeli kadnlara birçok imkan salandn kaydeden Muhammed, kursta kentin geleneksel el sanatlarn örendiini bildirdi.

Hasine Muhammed de Suriyelilere kucak açan Türk halk ve Cumhurbakan Erdoana duac olduklarn dile getirdi.

mkanlar ölçüsünde enstitüde meslek örenmeye çaltn belirten Muhammed, Elimizdeki yün ve çuval gibi kumalarn üzerine, Allah ve Muhammed isimlerinin yan sra Kelime-i Tevhid gibi yazlar desen olarak iliyoruz. Severek yapyorum. dedi.

Semira Hubub ise zamanlarn enstitüde geçirdiklerini, kendilerine bu imkanlar salayan devlete teekkür ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git