Elazığ’da 17 yıl önceki aile içi infaza 3 tutuklama

ELAZIĞ’da, 17 yıl önce ortadan kaybolan Yurdagül Kaya’nın aile içi infaza kurban gittiği ortaya çıktı. Kaya’yı öldürüp cesedini Bitlis'in Güroymak ilçesinde köprüden dereye attıkları iddia edilen babası, amcası ve kuzeni tutuklandı.

Haberler 04.07.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi Cinayet Büro Amirlii ekipleri, ad açklanmayan bir kadn, arkada 1 çocuk annesi Yurdagül Kayadan (42) uzun süredir haber alamadn belirterek polise bavurdu. Polis ekipleri, yapt aratrmada, Kayaya ulaamad.

Kurulan özel ekip, Kayann boand einin, çocuunu alarak baka bir kadnla evlendiini tespit etti. 2001 ylnda boandktan sonra yaad Bursadan Elaza geldii belirlenen Yurdagül Kayay, o tarihten sonra kimsenin görmedii bilgisine ulaan polis ekipleri, aile yöneldi.

17 YIL SONRA Üç TUTUKLAMA

Yaklak 2,5 aylk çalma sonucunda baz delillere ulaan polis, Yurdagül Kayann Elazda aile içinde alnan kararla infaz edildikten sonra cesedinin Bitlisin Güroymak ilçesi snrlarnda bir köprüden dereye atldn ortaya çkard. Polis, baba Hasan Kaya, üvey anne V. Kaya, üvey abla Y. Kaya, amca Hüseyin Kaya, yenge N. Kaya ve amcaolu Ouzhan Kayay düzenlenen operasyonla gözaltna ald.

üpheliler, emniyetteki sorgularnn ardndan dün Elaz Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden baba Hasan, amca Hüseyin ve amcaolu Ouzhan Kaya, kasten öldürme, delilleri yok etme, yardm ve yataklk yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dier 3 kii ise adli kontrol art ile serbest brakld.

Ana Sayfaya Git