Elazığ'da belediye başkanı "can dostlara" anne şefkatiyle bakıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde günlük mesaisine her sabah kapısının önünde bekleyen sokak hayvanlarının karnını doyurmakla başlayan Belediye Başkanı Fethiye Atlı, "can dostlarını" anne şefkatiyle sarmalıyor.

Haberler 02.07.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye bakanl görevini 7 yldr yürüten Atl, kamu hizmetlerinin yannda ilçedeki sokak hayvanlarnn bakm, beslenme ve korunmasna yönelik sosyal faaliyetlerin yürütülmesine de büyük önem veriyor.

Elaz Belediyesi ve ilgili kurumlardan destek salayarak hayvanlarn alarn yaptran Atl, ayrca Belediye bahçesinde oluturulan barnakta kedi ve köpeklerin bakmn temin ediyor. Atl, isteyen hayvansever ailelerin can dostlarn ücretsiz sahiplenmelerine imkan salyor.

Yaklak 7 yldr evinin bulunduu mahalledeki sokak hayvanlarna da kendi imkanlaryla bakan Atl, belediye hizmetlerinin yan sra sokak hayvanlarna kar gösterdii duyarllkla ilçe halknn takdiri topluyor.

Atl, sokak hayvanlarnn aç kalmamas için evinin bahçesinde oluturduu alanlara düzenli olarak su ve mama brakyor.

Zamanla saylar çoalan kedi ve köpekleri her sabah ve akam elleriyle besleyen Atl, onlara anne efkatiyle ilgi gösteriyor.

Atl, AA muhabirine, insanlarn yaad çevrenin bir parças olan sokak hayvanlarnn varlklaryla insanlara huzur ve mutluluk verdiklerini belirtti.

çevresindeki sokak hayvanlarna huzur vermeyen bir toplumun da huzur bulamayacan dile getiren Atl imkanlar ölçüsünde onlara sahip çktklarn söyledi.

BU SEVG ALLAH VERGS

Oturduu mahalledeki sokak hayvanlarna da kendi imkanlaryla evinin bahçesinde baktn aktaran Atl öyle devam etti:

Kapmn önünde bazen 15 bazen de 25 kedi ve köpek oluyor. Onlarn mama ihtiyacn karlyorum, aylk 2 torba mama alyorum. Bu sevgi Allah vergisi, hayvanlara kar çok büyük bir sevgim, merhametim var. Eve bir kedi almak istiyorum ancak darda kalan kedilere hakszlk olur diye bunu yapamyorum, dierlerinin darda kaldn düündükçe üzüntü duyuyorum. Onun için hepsini kapnn önünde besliyorum.

GÜNÜN YORGUNLUUNU ONLARLA LGLENEREK ATIYOR

Atl, günün yorgunluunu mesai bitiminde eve gittiinde evinin kaps önünde karnlarn doyurmak için kendisini bekleyen kedi ve köpeklerle ilgilenerek attn söyledi.

Akam eve gelince kediciklerimin mamalarn veriyorum çünkü dört gözle beni bekliyor, onlar beni beklerken görünce çok mutlu oluyorum. Onlarla sohbet ediyorum. diyen Atl, varlklaryla topluma huzur ve mutluluk veren sokak hayvanlarnn madur olmamas için herkesin kendi çevresindeki kedi ve köpeklere sahip çkmas gerektiini dile getirdi.

Atl, Herkesin yemei artyor, ekmei kuruyor, bunlar bir kabn içinde kapsnn önüne koysa hem sokaktaki hayvanlarn karn doyar hem de yapt yemei ya da ekmei çöpe gitmemi, israf olmam olur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git