Elazığ’da ilk hacı kafilesi döndü

Kalbi duyguların yaşandığı ilahi bir âleme yolculuk yapan Elazığlı hacılar, Hac vazifelerini yerine getirerek memleketlerine döndü.

Haberler 20.08.2019 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dönü yolundaki ilk kafile Ciddeden kalkan uçakla saat 11.30da Elaz Havalimanna ulat. Sevinç gözyalar içerisinde karlanan haclar pasaport ve bagaj ilemlerinin ardndan yaknlaryla uzun süre kucaklaarak hasret giderdiler.

l Müftü Yardmcs Muhammed Zahit Belek 2019 yl ilk hac kafilemiz salimen ilimize döndü. Tüm haclarmza ho geldiniz derken, Allah haclarn kabul buyursun temennisinde bulunuyorum. Rabbim haclarmza kazasz belasz bir hac yapmay nasip eyledi. Hacca gitmek isteyenler ile birlikte tekrar gitmek arzusunda olanlara Rabbim nasip buyursun. Bu duygu ve düüncelerle haclarmza tekrar ho geldiniz derken, yaknlarnn da gözleri aydn olsun diyorum ifadelerini kulland.

Hac demek, Rdvan Biatnda olduu gibi yeniden ahdimizi yenilemek demektir

Kafile bakan olarak hac görevini ifa eden Elaz Diyanet Eitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ise Hac demek, Rdvan Biatnda olduu gibi yeniden ahdimizi yenilemek demektir. Bizler üçüncü avtmzda Ya Rabbi biz senin kulunuz, verdiimiz ahd ve vaat üzereyiz diyerek ahdimizi yeniledik. Kazasz, belasz vatanmza döndük. Ailemize, yaknlarmza, çocuklarmza kavumann sevincini yayoruz. Tabii; Kbeyi, tavaf, say ve Ravzay orada brakmann da üzüntüsünü yayoruz. Rabbim sra bekleyen haclarmza da en ksa zamanda kutsal topraklara yolculuk etmeyi nasip eylesin dedi.

çok güzel ve bereketli bir hac yolculuu geçirdiklerini belirten Elaz Kafile Bakan Maden lçe Müftüsü Vedat Tekin ise yapt deerlendirmede alt gün süre ile bulunduumuz Medinenin ardndan Mekke-i Mükerreme ye geçtik ve burada otuz yedi günlük süre içerisinde hac görevimizi yerine getirdik. Görevli arkadalarmz ve haclarmz büyük bir uyum içinde hareket etti. stisnasz her gece haclarmzla tavafa gittik, bu da haclarmzla daha fazla kaynamaya vesile oldu. Haclarmzdan memnun olduklar izlenimi aldk. Görevlilerimizin haclarmzla birebir ilgilenmesinin yannda Bakanlmzn oluturduu telefon a sayesinde haclarmz ve görevlilerimiz arasnda her an irtibat saland ve her hangi bir olumsuzluk yaanmad. Rabbim haccmz kabul eylesin dedi.

Ana Sayfaya Git