Elazığ'da medyumla eşini dövüp, ziynet eşyalarını çalarak kaçan kişi Bursa'da yakalandı

ELAZIĞ'da, önceki gün, beraberindeki 1 kişiyle medyumluk yapan Hasan Öztürk ve eşini dövüp, evlerinde bulunan altınlar ile ziynet eşyalarını çaldıktan sonra kaçan S.Ş. (38), Bursa'nın Karacabey ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı. S.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Diğer şüpheli, olay günü suçüstü yakalanıp, gözaltına alınmıştı.

Haberler 11.07.2018 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 8 Temmuz Pazar günü saat 22.30 sralarnda, merkez Mustafa Paa Mahallesi Fikret Sokakta meydana geldi. Medyumluk yapan Hasan Öztürkün (60) evine gelen 2 kii, Eimizle aramz bozuk. Sizi önerdiler, bize yardm edin diyerek, yardm istedi. Bu bahaneyle evde yaklak 5 dakika oturan üpheliler, daha sonra Öztürk ile medyumluk yapt i yerine geçti. Burada Hasan Öztürkü dövüp, ellerini ve ayaklarn balayan üpheliler, anahtar da elinden alarak, eve döndü. Anahtarla kapy açarak, eve geldiklerinde medyumun ei Fatma Öztürkü de döven üpheliler, odalar kontrol edip, para ve ziynet eyas aramaya balad. Bu srada Hasan Öztürk, bal olduu iplerden kurtularak, mahalle sakinlerinden yardm istemeye gitti. Mahallenin ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Hasan Öztürkün damadyla birlikte eve geçti. Fatma Öztürkün Beni öldürüyorlar, yetiin diye bardn duyan ekipler, eve girdiinde üphelilerden birini yakalayp, gözaltna ald. Dier üpheli ise evde bulunan 15 bin lira deerindeki altn ile ziynet eyasn alp, kaçt.

YARIM SAAT DARBETTLER

üphelilerin dövdüü Fatma Öztürkün yaralandn gören polisler, salk ekibine haber verdi. Ambulansla hastaneye kaldrlmadan yaadklarn anlatan Öztürk, Akam saat 22.30 civarnda eve geldiler. 5 dakika oturdular, sonra eimle dükkana gittiler. Orada eimin azn bantlyorlar, ellerini balyorlar ve tuvalete kilitliyorlar. Daha sonra eimin anahtarn alp, eve geldiler. Konuma kadn, konuursan seni öldüreceiz dediler. Daha sonra yarm saat kadar beni darbettiler. Sonra bileziimi, boynumdaki zincirimi, küpemi, yüzüümü ve 3 telefonumuzu alarak, kaçp gittiler dedi.

Dövüldüü srada cep telefonundan arandn kaydeden Öztürk, Hrszlar iddete devam ederken, o srada telefonumdan beni aradlar yani telefon çald. Telefon sesini duyan bir üpheli altnlar, eimin çantasn alarak, kaçt. Kaçtktan 5 dakika sonra damadm ve polisler eve geldi. kinci üpheli ise Seni öldüremedik ama öldürmek için gelmitik. Öldürseydik daha memnun olacaz dedi. Ben de Suçum ne? dedim. Hiçbir suçun yok. Kocan insanlardan para sömürüyor diye karlk verdi. O srada polisler yakalad. Bir tanesi de kaçp, gitmiti zaten diye konutu.

KRALADII ARAçLA YOLDA DURDURULDU

Kaçan üphelinin yakalanmas için çalma balatlrken, isminin S.. olduu belirlendi. Bursada olduu tespit edilen S.., kiralk aracyla seyir halindeyken, Karcabey ilçesinde polis ekiplerince durduruldu. Araçta yaplan aramda ruhsatsz silah, 7 mermi, Elazdaki evde yakalanan dier üpheliye ait eyalar ve gasbettii ziynet eyalarn bozdurarak, nakde çevirdii tahmin edilen 13 bin lira ele geçirildi. Gözaltna alnan S..nin, emniyetteki ilemlerinin ardndan nitelikli yama, konut dokunulmazln ihlal, kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve kasten yaralama suçlarndan adliyeye sevk edilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git