Elazığ'daki cinsel istismar iddiası

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca "Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezindeki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunulduğu" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 7 çalışan hakkında iddianame hazırlandı.

Haberler 24.05.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basavclktan yaplan açklamada, Harput Bakm, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezine dönütürülen Harput çocuk Yuvasnda ya küçük kz çocuklarna kurum çalanlarnn cinsel istismarda bulunduklar iddias üzerine 11 Mart 2014te adli soruturma balatld anmsatld.

Cinsel istismar iddias

Soruturma sonucunda kurumda hizmetli olarak çalan A.S. ve N.Ynin 2007-2011 tarihlerinde 15 yandan küçük E.K, hizmet alm personeli S.Dnin de 2009da 15 yandan küçük E.Aya birden çok kez cinsel istismarda bulunduu hususunda kamu davas açmaya yeterli delil elde edildii belirtilen açklamada, ya küçük madurlar B., S.T. ve M.Aya yönelik ise cinsel istismarda bulunulduuna dair kanta ulalamad vurguland.

Cinsel istismar eylemlerini örendikleri halde adli makamlara bildirmeyen kurum müdürleri .C. ve Z.A.K, müdür yardmcs Z.K. ve psikolog S.E. hakknda da dava açlmasna ihtiyaç doduu ifade edilen açklamada, zanllar hakknda çocuun cinsel istismar ve suçu gizleme suçlarndan hazrlanan iddianamenin Elaz 1. Ar Ceza Mahkemesine gönderildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git