Elçi ailesinin mutlu günü!

Elçi ve Melikoğlu ailelerinin gençleri Fetullah Elçi, Hatice Melikoğlu ile hayatını birleştirdi.

Haberler 15.07.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 15.07.2018 - 10:09

Bölgenin tannm alim ve kanaat önderlerinden Medrese Alimleri Vakf Bakan Molla Tayyip Elçinin olu Fethullah Elçi, Zahid Melikolunun kz Hatice Melikolu ile Altnda çok Amaçl Düün ve Konferans Salonundaki merasimle dünya evine girdi.

Diyarbakrn en büyük ve kolonsuz mimarisiyle seçkin etkinliklere hizmet veren Altnda çok Amaçl Düün ve Konferans Salonundaki düün merasimine, Sur Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Vakflar Bölge Müdürü Metin Evsen, l Müftsü Yavuz Selim Karabayr, ilçe müftüleri, medrese alimleri ve çok sayda davetli katld.

ALMLER VE MOLLALAR BULUTU

Düün, Kuran Kerim tilaveti ile balad. Ardndan okunan Kürtçe Mevlidi erife davetlilerce elik edildi. Davetlileri selamlama konumas yapan Molla Tayyip Elçi, düüne uzaktan yakndan itirak edenlere teekkür etti. Yakn tarihte babas Molla Hüseyin Elçiyi kaybettiklerini hatrlatan Tayyip Elçi, babasnn dindeki bidatlere kar verdii mücadeleye iaret ederek, taziye evlerinde ölü sabinin davetlilere yemek verme adetini kaldrmak için mücadele verdiklerini söyledi.

TAKI TÖRENLER BDAT

Düün törenlerinde tak törenlerinin de bidat olduunu kaydeden Elçi, Kanaatimce düünlerde bidat olan tak törenleriyle ilgili bir çok kii rencide olup, ikayette bulunuyor. Bu bidatinde kaldrlmas için vesile klmaya çalacaz. Onun için tak töreni yapmamaya özen gösteriyoruz. Baz düünlerde tak töreninde kamera koyuluyor. Kim ne verdi, kim vermedi diye takip ediyorlar. Bu kanaatimce insan onuna yakmayan, Müslüman onuruna yakmayan bir davrantr dedi.

SOSYAL HAYITIMIZ çERSNDE

l Müftsü Yavuz Selim Karabayr ise yapt konumada, genç çifte mutluluklar dileyerek, öyle konutu: uan bir düündeyiz. Biraz önce hocamn okuduu Ayeti Kerimede Evleriniz sizin için ayet klnd, huzur mekan klnd diye buyuruyor Rabbimiz. nsannn sevgiye, muhabbete olan ihtiyacn Allahu Teala Kuran Kerimde Allahn delillerinden birisi diye aktaryor. Sosyal hayatmzn olmazsa olmaz, toplumun ana direi olan ailelere de Allahu Teala ilk emri verirken düünmeye ve kuracamz yuvalar da üç esas üzerine kurmamz gerektiini emrediyor. Bir yuvada eler seçilirken de, gençler birbirlerini srf güzellikleri dolaysyla veya birtakm maddi zevklerini tatmin için deil, her hususta sükunet bulacaklar yuva kurmallar. Allah cümlemize böyle bir yuva nasip eylesin.

Ana Sayfaya Git