Elçi cinayeti de meçhule kaldı!

Tahir Elçi cinayetine dair yapılan eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, işlenen cinayeti “faili meçhul” bırakmak isteyen bir anlayışın olduğunu dile getirdi. Eyleme katılan akademisyen Kerem Altıparmak ise, gündemdeki yargı reformu için “Cezasızlık sorunundan ayrı düşünülemez” dedi.

Haberler 29.06.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için her hafta düzenledikleri eylemin 182incisini gerçekletirdi. Bu haftaki eyleme, Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, akademisyen Kerem Altparmak, THV Genel Sekreteri Metin Bakkalc, AK Partinin kurucu isimlerinden Fatma Ünsal Bostan, Adli Tp Uzman Prof. Dr. Ümit Biçer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve birçok avukat katld.

FAL MEçHUL BIRAKMAK STEYEN BR ANLAYI VAR

Em te ji bir nakin/Seni unutmayacaz yazl pankartn açld eylemde, ilk olarak Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn konutu.

Tahir Elçiyi anma etkinliklerinin 182inci haftasnda olduunu hatrlatan Aydn, bu davann ve soruturmann Türkiye demokrasisi açsndan turnusol kad görevi gördüünü söyledi. 43 aydr hala balanlan yerde olunduunu belirten Aydn, baro bünyesinde kurulan heyetin ve insan haklar örgütlerinin çabalaryla bu meseleyi aydnlatmak için her türlü çabay sarf ettiklerini belirtti. Tüm çabalarna ramen önlerinde kör ve sar bir duvarn olduunu kaydeden Aydn, bu davay faili meçhul brakmak isteyen bir anlayn olduuna dikkat çekti. Aydn, Yaklan, yklan yüzlerce köylerden, gözaltnda kayplardan ve binlerce faili meçhul cinayetlerden biliyoruz dedii bu anlaya yabanc olmadklarn da kaydetti.

BU CNAYET AYDINLATACAIZ

ehir merkezinde kameralarn ve onlarca tann gözü önünde gerçekleen cinayetin cezasz braklacan ummadklarn söyleyen Aydn, Bu kadar pervasz olunacan öngörmemitik. Ana oraya doru bir gidi var. Biz Diyarbakr Barosu olarak, insan haklar örgütleri olarak, bugün yanmzda bulunan dost kurumlar olarak, bu soruturmay, bu cinayeti aydnlatma konusunda çabamz sonuna kadar sürdüreceiz diye konutu.

ALTIPARMAK: YARGI REFORMUNUN CEZASIZLIK SORUNUNDAN AYRI DÜÜNÜLEMEZ

Onun ardndan konuan akademisyen Kerem Altparmak ise, Tahir Elçinin arkadalar ve yoldalar olmasnn yannda cezaszlkla mücadele konusunda öretmen olan bir meslektalar olduunu ifade etti.

Normalde böyle toplantda Tahir Elçinin de yanlarnda olduunu belirten Altparmak, cezaszlk a ve insan haklar mücadelesi için Tahir Elçi vakasn aydnlatmann, Türkiyedeki insan haklar mücadelesinin en önemli hedeflerinden biri olduunu vurgulad.

Türkiyede bugün yarg reformu meselesinin konuulduuna deinen Altparmak, yarg reformunun cezaszlk sorunundan ayr bir ekilde düünülemeyeceini dile getirdi. Altparmak, cezaszlk sorunu ve Tahir Elçi vakasnn merkeze alnmad bir plandan baar beklemenin gerçekçi görünmediini kaydetti.

Yaplan açklamalarn ardndan 5 dakikalk oturma eylemi gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git