Elektrik Tüketimi Tavan Yaptı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mevsimin en soğuk günleri yaşanırken, hava sıcaklığı -14 dereceye kadar indi. Kar yağışı ve soğuk havanın etkisi ile bölge illerindeki elektrik tüketimi adeta tavan yaparak, Ocak ayında son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Haberler 04.02.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt ve rnak illerinde yaklak 1.6 milyon müteriye elektrik tedarik hizmeti veren Dicle Elektrik Datmn verilerine göre, 2017 yl Ocak aynda bölge genelindeki tüketim, bir önceki yla göre yaklak yüzde 5 orannda artt.

Ocakta Tüketim Önceki Yla Göre %5 Artt

Bu yl dondurucu souklarn yaand Ocak aynda bölge genelinde snmada kullanlmasndan dolay elektrik tüketimi 2 milyon MWhin(megavatsaat) biraz üzerinde gerçekleti. Dicle Elektrik tarafndan datm hizmeti verilen 6 ildeki yllk elektrik tüketimi 20 milyon MWh dolaynda seyrediyor.

Elektriin Isnmada Kullanmayn Uyars !

Dicle Elektrik tarafndan datm hizmeti verilen 6 ildeki elektrik tüketimi souklarn artmasna paralel olarak artarken bunun, elektrik enerjisinin daha çok snma amacyla kullanlmasndan kaynakland bildirildi.

Enerji irketinin yetkilileri, dünyann hiç bir yerinde elektriin snma amacyla kullanlmadnn altn çizerek, arzalarn yaanmamas ve herkesin kesintisiz elektrik enerjisi alabilmesi için kayt d kullanmdan kaynaklanan enerji israfna son verilmesini istediler.

Tüketimdeki Arta Ramen Kesinti Azald

Bu arada Dicle Elektrik Datm Sistem letme Müdürü Ahmet Seçkin Türk, sorumluluk bölgelerindeki tüketimin son 4 yln en yüksek deerine ulamasna ramen, elektrik kesintilerinin önceki yllara göre azaldna dikkat çekti.

Ar yüklenmeden kaynaklanan trafo yangnlar ve hava koullarndan kaynaklanan arzalarn zaman zaman yine yaandn ve bunun kaçnlmaz olduunu belirten Türk, Hizmet kalitemizi her geçen gün artryoruz. Gerçekletirdiimiz yatrmlar ve ebeke bakm çalmalarmz sayesinde tüketim artt halde bu yl daha az kesinti yaanyor. Özellikle kullanmn artrdmz termal kamera ile arza tespiti gibi teknolojiden de istifade ettiimiz arza önleyici tedbirlerin faydasn gördük. Hizmet kalitemizi her geçen gün daha üst seviyelere çkaracaz. dedi.

Ana Sayfaya Git