Elinden tutun Kursa götürün

Anne ve babaların çocuklarının manevi ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, bu ihtiyacı karşılamak için yaz Kur'an kurslarının büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Haberler 14.06.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl tarafndan bu yl Camilerimiz çocuk Dolsun, Ahlak Kuran Olsun slogan ile düzenlenecek olan Yaz Kuran Kurslar, 17 Haziran Pazartesi günü balyor.

Yaz Kuran Kurslarna ilikin açklama yapan Batman l Müftüsü Turgut Erhan, anne ve babalara maneviyatlarnn geliebilmesi için çocuklarn camilere göndermeleri çarsnda bulundu.

Ebeveynlerin, maddi ihtiyac gibi çocuklarnn manevi ihtiyacn da karlamas gerektiini belirten Erhan, bunun için tüm anne ve babalarn çocuklarnn ellerinden tutup onlar camilerle buluturmas gerektiini kaydetti.

Erhan, 17 Haziran Pazartesi günü Yaz Kuran Kurslarmz balayacak. Her yl olduu gibi bu yl da bütün çocuklarmz ilimizdeki camilerimize, Kuran kurslarmza bekliyoruz. Diyanet leri Bakanlmz bu yl Camilerimiz çocuk Dolsun, Ahlak Kuran Olsun adyla bir tema belirlemi durumda. çocuklarmzn dini, milli, ahlaki yönden gelimeleri bizim için çok önemlidir. dedi.

çocuklarmzn manevi doygunluu için çaba sarf etmeliyiz

Kurandan alnan örneklik çerçevesinde, çocuklarn yetitirilmesine yönelik bir çaba içerisine girilmesi gerektiini vurgulayan Erhan, Özellikle yaz tatili içerisinde çocuklarmz camilerimizle buluturmak, onlar dinimizin güzellikleriyle tantrmak oldukça önemli bir husustur. Anne ve babalarn evlatlar hakknda verebilecekleri en güzel hususlardan bir tanesi de, çocuklarmzn manevi doygunlua erimesi için çaba sarf etmesi olacaktr. diye konutu.

Yaz kurslarmz büyük bir frsat

Batmanda binin üzerinde Kuran kursu açacaklarn aktaran Erhan, çocuklarmzn ne kadar maddi ihtiyaçlarn karlyorsak o derecede de manevi ihtiyaçlarn karlamak için yaz kurslarmz bir frsat olarak deerlendirmemiz gerekiyor. Peygamberimizin çocuk eitimindeki yegne kstasn biz de kurslarmzda evlatlarmza uygulayacaz. Bu kstaslar; merhamettir, güvendir, yumuak huyluluk ve sevgidir. Öncelikle kendisini ve etrafn sevgi çerçevesi içerisinde ve merhamet duygularyla deerlendirebilecek bir nesli yetitirmenin gayreti içerisinde olacaz. ifadelerini kulland.

çocuklarmz Niçin manevi alanmz bo braktnz? dememeli

Konumasnn devamnda Erhan, unlar söyledi: Camilerimizi çocuklarla beraber güzelletireceiz. Evlatlarmzn ilerde anne ve babalarna dönük olarak farkl söylemlerde bulunmamalar, Niçin manevi alanmz bo braktnz? dememeleri için bütün anne ve babalarn, çocuklarnn ellerinden tutarak pazartesi balayacak ve 8 hafta sürecek Yaz Kuran Kurslarna gelmelerini istiyoruz.

Darda hiçbir örencimiz kalmasn

Geçen yl Kuran kurslarna gelen örenci saysnn 25 bin civarnda olduunu anmsatan Erhan, Biz bu saynn en az 30 bin olmasn istiyoruz. Darda hiçbir örencimiz kalmasn. Tamamn Kuran ile Peygamberimizin sünneti ve güzellikleriyle birletirelim. Bunun için de çocuklarmzn camilerle bulumas önem kazanyor. Camilerimizi, slamn güzelliklerini tanma ve yaama noktasnda çocuklarmz en yakn kurslarmza bekliyoruz. eklinde konutu.

çocuklarmz için camilerimiz, kurslarmz hep açktr

Cami ve Kuran kurslarnn sadece yaz kursuyla snrl olmadna dikkat çeken Erhan, Yaz kurslarmzda günde 3 saatlik bir eitim veriyoruz; hem elendiriyoruz hem de öretiyoruz. Ama onun haricinde 365 gün çocuklarmza camilerimiz, kurslarmz hep açktr. Bunun çok güzel örnekleri var. Sabah okula giden çocuklarmzn öleden sonra camiye geldiklerini, öleden sonra okula giden çocuklarmzn sabah camiye geldiklerini, hatta akam namaz ile yats namaz arasnda camiye gelip görevlilerimizden ders gördüklerini görüyoruz. Bundan oldukça memnunuz. açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git