Elleriyle kepçeye karşı koydular

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, SİT alanına yapılan taziye evinin yıkılmak istemesi gerginliğine neden oldu. Yıkım için bölgeye gelen kepçeyi; taziye evinin çatısına çıkan kadın ve erkekler elleriyle engelledi. Mahalle sakinlerinin direnmesi sonucu yıkım gerçekleşmedi.

Haberler 05.11.2017 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birecik Belediyesi, Sancak Mahallesinde bulunan bir taziye evinin ST alan üzerinde ina edildiini belirleyen anlurfa Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulunun karar dorultusunda yklmas için harekete geçti.

KEPçEYE KARI DURDU

Karar uygulamak için bölgeye belediye görevlileri i makineleriyle gitti. Ancak, ykm için gelen görevlilere, mahalle sakinleri taziye evinin çatsna çkarak kar koydu. Bu gelimeler üzerine alana gelen Birecik Belediye Bakan Faruk Pnarba, ykm için kurul kararn uygulamak zorunda olduklarn belirterek halktan anlayl davranmalarn istedi. Ancak mahalle sakinleri bu karara kar gelerek i makinasnn önünde set oluturdu. Bazlar ise çatya çkarak yapy ykmaya çalan kepçeye elleriyle kar koymaya çalt. çounluu kadnlardan oluan 100 kiilik grup ykma mani olurken, Belediye Bakan Faruk Pnarba, Kurul burasyla ilgili ykm karar verdi. Bu nedenle karara uyulmas gerekiyor dedi.

Bölgede bulunanlarn ikna olmamas üzerine ykm ertelendi.

Ana Sayfaya Git