Emniyet aileleri çocukları konusunda uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü son dönemde kayıp çocuk vakalarının artması nedeniyle anne ve babaları uyardı.

Haberler 05.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 05.07.2018 - 11:29

Emniyet Genel Müdürlüünün sosyal medya hesaplarndan Anne ve Babalar Dikkat bal ad altnda yaplan paylamda, çocuklarn kendilerini koruyabilmesi için ailelerin yapmas gerekenlere dikkat çekildi.

Paylamda, ailelere çocuun tanmad kiilerle fiziksel temas kurmasna izin verilmemesi, çocuun tanmad kiilerden uzak durmas, tanmad bir kii tarafndan vücuduna dokunulduunda nasl tepki vermesinin öretilmesi gerektii bildirildi.

Ailelerin, çocuun internet ortamnda görütüü kiilere dikkat etmesi uyarsnda bulunulan paylamda, u ifadelere yer verildi:

ALELER KONUSUNDA UYARDI

çocuunuzun adn her yere yazmayn. çocuunuzun fotoraflarn ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylamayn. Telefon numaranz ve acil ihbar hatlarn (155-156-112) ezberletin. çocuunuzun tanmad kiilerin arabalarndan uzak durmas gerektiini ve gelebilecek tehlikelere kar arabann gittii yönün tersi istikametinde komasn öretin. çocuunuz kaybolduunda güvenlik güçlerinden yardm istemesi gerektiini öretin. çocuunuz için acil durumlar karsnda gizli bir kod icat ederek anne ve babamn ad ne?, aile ifremizi söyle ? diye sormasn isteyin. GPS sayesinde ve çeitli mobil konum uygulamalar ile çocuunuzun nerede olduunu örenin ve arjnn ne kadar kaldn takip edin. Kendini tehlikede hissettii anda Ben onu tanmyorum! diye barmay öretin. Tanmad kiilerle asansöre binmemesi gerektiini söyleyin.

Ana Sayfaya Git