Emniyetin tepesi değişti!

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevinden alınarak, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı. Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliğine ise Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

Haberler 19.07.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevinden alnarak, yerine rnak Valisi Mehmet Akta atand.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakanl Atama Karar Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüü görevine rnak Valisi Mehmet Akta atand.

Mehmet Aktatan boalan rnak Valiliine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliine ise bir dönem Hakkari Belediye Bakan vekillii görevini de yürüten Hakkari Vali Yardmcs Cüneyt Epcim atand.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya çileri Bakanl emrinde Bakanlk Müavirliinde görevlendirildi.

- Mehmet Aktan öz geçmii

Emniyet Genel Müdürlüü görevine atanan Akta, stanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aksarayn Gülaaç, Malatyann Kuluncak, Muun Hasköy, Düzcenin Cumayeri ve Rizenin çayeli ilçelerinde kaymakamlk görevinde bulunan Akta, 2010-2014 yllarnda çileri Bakanl ller daresi Genel Müdürlüünde srasyla ube Müdürü, Daire Bakan olarak görev ald.

Daha sonra çileri Bakanl dari ve Mali ler Dairesi Bakanl görevine getirilen Akta, 2016da Karabük Valilii ardndan da 2017de rnak Valilii yapt.

Mehmet Akta, evli ve 3 çocuk babas.

- Ali Hamza Pehlivann öz geçmii

rnak Valiliine atanan Ali Hamza Pehlivan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ktisat bölümünden mezun oldu.

Giresunun Doankent, Erzincann Kemah, Giresunun Piraziz, Kahramanmaran Göksun, Bursann znik ilçelerinde kaymakamlk görevinde bulunan Pehlivan, 2017 ylnda Bayburt Valisi olarak atanmt.

- Cüneyt Epcimin öz geçmii

Bayburt Valiliine atanan Cüneyt Epcim, Uluda Üniversitesi ktisadi dari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

Afyonkarahisarn Bamakç, Artvinin Ardanuç, çorumun Mecitözü ilçelerinde kaymakamlk görevinde bulunan Epcim, 2014 ylnda Hakkari Valiliine Vali Yardmcs olarak atanmt.

Ana Sayfaya Git