Emniyette kuçaklaştı

14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye Kaya'ya kavuşan anne Hüsniye ile baba Hüseyin Kaya, İl Emniyet Müdürlüğünde görüştükleri evlatlarını bağrına bastı.

Haberler 27.12.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinden 5 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan kz Mekiye için oturma eylemine katlan ve ald müjdeli haberle evladna kavuan anne Hüsniye Kaya ile ei, kzlar Mekiyeyi görebilmek için ellerinde fotorafyla l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesine geldi. Mekiye ile ifade ilemi için götürüldüü Emniyet Müdürlüünde görüen Kaya çifti, evlatlarn barna bast.

Duygusal anlarn yaand bulumada anne Kaya, 5 yllk ayrln ardndan büyük özlem duyduu kzna sarld, gözya döktü.

- nanmyordum sana bir daha sarlacama

Anne Kaya, Türkçe ve Kürtçe yapt açklamada, evladna kavumann mutluluunu yaadn belirtti. Kurban olaym, inanmyordum sana bir daha sarlacama. Her gün alyordum. Ama Allah büyüktür. diyen Kaya, kznn öldüünü bile düündüünü söyledi.

Kaya, kzn 5 yldr görmediini vurgulayarak Kurban olurum siyah gözlerine. Kara gözlüme kavuacama inanmyordum. çok ükür. Kzm sanki topraktan çkp geldi. dedi.

- Kzm sanki yeniden dodu

Baba Hüseyin Kaya da Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soyluya teekkür etti. Bakan Soylunun dün akam kendilerine müjdeli haberi verdiini hatrlatan Kaya, Cumhurbakanmz, polisimiz bu konuda çok mücadele ediyor. Devletimiz güçlüdür. Kzm sanki yeniden dodu. Dier aileler de bu eyleme katlsn. çocuklar belki onlar görür, onlar da çocuklarna kavuurlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git