En güzel kedi!

Van'da nesli tükenme tehlikesi yaşadığı için koruma altında tutulan Van kedileri, Van Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek kedi güzellik yarışmasında podyuma çıkacak.

Haberler 12.03.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Duygusall, cana yaknl, mavi ve kehribar renkteki göz renkleri, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüüyle kentin en önemli simgelerinden olan Van kedileri, Salk leri Dairesi Bakanl Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezince 20 Martta yaplacak yarmada güzelliklerini sergileyecek.

nsanlara hayvan sevgisini alamak ve kedileri tantmak amacyla düzenlenen yarmaya, vatandalarn evlerinde beslediklerinin yan sra nesli tükenme tehlikesi yaad için Yüzüncü Yl Üniversitesi Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezinde koruma altnda tutulan Van kedileri katlacak.

Merkezdeki görevliler tarafndan tüm bakmlar özenle yaplan, uzun tüyleri taranan ve özel olarak beslenen kediler, yarmada birinci olmak için podyumda boy gösterecek.

TANITIMA çOK BÜYÜK KATKISI VAR

Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, merkezde yürüttükleri çalmalarn Van kedisini güzelletirmeyle ilgili olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Bizde yarmaya katlacak yüzlerce hayvan var. Sadece hangisini seçeceimize karar vereceiz. Güzellikle ilgili ey udur, kedinin ald emri uygulayabilme kabiliyetidir. Kedinin sakin olmas, dikkatinin dank olmamas ve söylenen eyleri doru yapmas önemlidir. Yüz ifadesinden, kulana, kuyruuna kadar her eyine bakyoruz. Her görenin, te bu çok güzel diyebilecei bir hayvan olsun isteriz. Bu anlamda çok seçeneimiz var. in dorusunu isterseniz iddiamz çok yüksek. Derece alacamz düünüyoruz.

Bu tür organizasyonlarn dünyada ilgi gördüünü dile getiren Kaya, Uluslararas ciddiyeti olan yarmalar mutlaka deerlendiriyoruz. Bu yarmalarn Van kedisinin ve Vann tantmna çok büyük katks oluyor. Dünya kedi güzellik yarmasnda birinci olduktan sonra bizim Van kedisinin fotoraf Avrupada günün fotoraf olarak seçildi. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git