En güzel Van kedisi "Spak"a özel bakım

Van'da 25 kedinin katıldığı güzellik yarışmasında birinci seçilen "Spak"a öğretmen Burcu Utkaner Kaval, evinde özel bakım uyguluyor.

Haberler 27.03.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biliim ve Teknoloji öretmeni Burcu Utkaner Kaval, Van Kedisi Güzellik Yarmasnda birinci seçilen kedisi Spakn bakmn evde özenle yapyor.

Vann pekyolu ilçesinde 2 yl önce sokak hayvanlarndan etkilenerek kedi beslemeye karar veren Kaval, Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezinden ald ve ismini Spak koyduu kediyi bir an olsun yanndan ayrmyor.

Her gün temizliini yaparak mamasn veren Kaval, bembeyaz tüyleri, renkli gözleri ve duygusal yapsyla bilinen Van kedisini hiç yalnz brakmayarak, ona özenle bakyor.

Kaval, evin maskotu haline gelen kediyi kentte düzenlenen Van Kedisi Güzellik Yarmasnda podyuma çkard ve Spak en güzel kedi seçildi.

- Tüm bakmn aksatmadan yapyoruz

Kaval, hayvanlarn baklmaya ve sevilmeye muhtaç olduunu vurgulad. çocuklarn da hayvanlarla büyümesinin önemli olduunu belirten Kaval, Van kedisi fazlasyla ilgi istiyor. Bazen beraber uyuyoruz. Kedinin tüm bakmn aksatmadan yapyoruz. Trnaklarnn kesimine, tüylerinin taranmasna ve banyosuna çok önem gösteriyoruz. Bunun yannda periyodik olarak veterinere götürerek asn yapyoruz çünkü onun sal bizim salmz kadar önemli. dedi.

ki senedir evde beraber yaadklarn ve ona çok altn anlatan Kaval, Evimizin üçüncü bir bireyi oldu. Ona çocuk muamelesi yapyoruz, hafta sonlar alverie götürüyoruz, tatile beraber gidiyoruz, olabildiince ayr kalmamaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

- Güzellii tescillendi

Kaval, bakmn sürekli yaptklar için kedilerinin yarmada güzelliiyle ön plana çktn kaydederek, unlar aktard:

Podyumda biraz ürktü ama kedimizin güzelliiyle dereceye gireceini bekliyorduk. Böylece güzellii tescillendi. çok mutluyuz. Hayvanlarn dili yok, bize tepkilerini, duygularn dile getiremiyorlar. Canlar yandnda üzülüyorlar ama biz bunun farknda olmuyoruz. Bu nedenle hayvanlara itinayla yaklaalm. Kedi sahiplenme konusunda herkes çok duyarl olmal. Onlar sokaa terk etmemeliyiz.

Ana Sayfaya Git