En hüzünlü anne!

Diyarbakırlı 4 çocuk annesi Sultan Kılıç’ın 3 çocuğu tanısı konulamayan hastalık nedeniyle yatağa mahkum yaşıyor.

Haberler 13.05.2019 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl 4 çocuk annesi 47 yandaki Sultan Klçn 3 çocuu tans konulamayan hastalk nedeniyle yataa baml yayor. Bir çocuunu da ayn hastalktan topraa veren acl anne, yataa baml yaayan çocuklarn gözünden saknyor. Maddi imkanszlklar nedeniyle çocuklarn ihtiyaçlarn karlamakta güçlük çeken Klç, yetkililerden yardm bekliyor.

Diyarbakrn Kocaköy ilçesinde yaayan 47 yandaki 4 çocuk annesi Sultan Klçn 3 çocuu tans konulamayan amansz bir hastala yakaland. lk çocuunu da ayn hastalktan topraa veren acl anne, evlatlarnn tedavileri için çalmadk kap brakmad. çocuklarnn hastalna bir türlü tan konulamayan ve bu nedenle tedavi de edilemeyen Sultan Klç, evlatlarnn günden güne gözlerinin önünde erimesini seyrediyor.

çocuklarnn rahatszln anlatan Klç, evlatlarnn 3 tanesinde tans konulamayan bir hastalk olduunu söyledi. Bir çocuunun 2015 ylnda vefat ettiini anlatan Klç, kisi de böyle. Bakmlar çok zor, hem maddi hem manevi olarak çok zor. Ankaraya götürdük, doktorlar tahliller falan yapt, bir türlü tan konulmad hastalklarna. Bilinmeyen hastalklar grubuna alndk biz. Hiçbir ekilde bir ey bulunamad. Maddi olarak çok sknt çekiyoruz çocuklar hakknda. Sigortalar yok, bir bezleri bile yeil kart vermiyor. En önemlisi de Anneler Günü benim büyük olum vefat etti. Ona çok üzülüyorum. Keke imdi o da burada olsayd, yine ben onun da bakmn yapsaydm, yine onu da anne efkatiyle kollarma alsaydm. Anne, annelik bambaka bir ey. Hele özellikle engelli çocuk annesi olmak daha da zor bir ey. Gel de kendi çocuun gözünün önünde kendisini duvarlara vursun, hep ellerini yaralasn. Ayaklarn bala yemek yerken, o sana baksn, ne kadar zor bir ey olduunu ancak anneler bilir. Hiç kimse bilemez bunu, ancak yaayan bilir dedi.

Bana en büyük hediye çocuklarmn sal olur

Anneler Gününün ayr bir manevi deeri olduunu belirten Klç, Bunun ayr bir üzüntüsü var, ayr bir üzüntü yayorum. çocuum gelip de eline bir çiçek alp da anneciim Anneler Günün kutlu olsun dese nasl insan sevinmez, mutlu olmaz. Veya anneciim sana bu hediyeyi aldm, benim için en büyük hediye, en güzel hediye kendi kendilerine en azndan eline bir ey alp da yiyebilmesi. Bir lokmay bile zor yiyebiliyorlar. Bir lokmay bile azlarna koyduumda yutamyorlar. Belirsizlik çok zor bir ey, çaresizlik çok zor bir ey. Hele sen bir anneysen bambaka bir ey. Bazen ite çocuklarla konuuyorum, içlerinden konumak geliyor ama konuamyorlar. Bana hislerini açamyorlar, anneciim diyemiyorlar. Bunun ne kadar zor bir ey olduunu biliyor musunuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git