En iyi Diyarbakır fotoğrafları ödüllendirildi

Valiliği tarafından düzenlenen, 'Her yönüyle Diyarbakır' konulu fotoğraf yarışmasında, en iyi fotoğraflar ödüllendirildi.

Haberler 17.02.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valiliinin organize ettii Her Yönüyle Diyarbakr adl fotoraf yarmasnda baar göstererek, derece alanlar ödüllendirildi.

Sümerpark Resepsiyon Salonunda gerçekletirilen törende konuan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakrn 33 medeniyete ev sahiplii yaptn, kentin farkl kültür ve inançlar bünyesinde barndrdn söyledi.

Diyarbakrn tarihi güzelliklerini ortaya koymak, bu güzellikleri Türkiye ve dünyayla paylamak için fotoraf yarmas düzenlediklerini ifade eden Aksoy, öyle devam etti:

DYARBAKIRI ANLATAN RESM

Ne kadar önemli deeriniz ne kadar çok kültürel varlnz olursa olsun, siz bunlar tespit edip dünyayla paylamadysanz onlarn ekonomik girdilerinden faydalanma imkan olmayacak. Dereceye giren ve sergilenmeye deer görülen fotoraflar bir kitapçk haline getirip, herkesle paylaarak Diyarbakrn bu güzelliklerini anlatmaya gayret ettik. Bu çalmann ehrimize hayrl olmasn diliyorum.

çileri Bakanlnca görevlendirilen Sur Belediye Bakan Vekili Kaymakam Bilal Özkan, sergide beeniye sunulan fotoraflarn yüzde 80inin Surda çekilmesinin ilçenin ne kadar zengin tarihi deerlere sahip olduunu gösteren bir ölçüt olduunu vurgulad.

TARH TALARA LEYEN

Özkan, Diyarbakrn tarih ve turizmle ön plana çkmas ve tannmas gereken bir ehir olduuna iaret ederek Ancak terör örgütünün faaliyetleri neticesinde son yllarda terörle anlmaya baland. Biz Diyarbakrn güzel yönlerini anlatmaya devam edeceiz çünkü Diyarbakr Türkiye ve dünyaca tannmas gereken bir hazinedir. Diyarbakr hak ettii kültür ve turizm ehri olma hedefine en ksa zamanda ulaacak. diye konutu.

Törende daha sonra Vali Aksoy, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla ve Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre yarmada dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Törene, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta da katld.

Ana Sayfaya Git