En tatlı festival

Türkiye’nin her şehrinde kadayıfçılık yapan Bingöllüler, kadayıfı ilk yaptıkları o köyde hünerlerini sergilerken, ortaya renkli görüntüler

Haberler 08.06.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadayfn ilk yapld köy olarak bilinen Lotanda düzenlenen festivale yüzlerce kii katld. Köyde kurulan dev tezghlarda piirilen birbirinden tatl kadayflar, davetlilere ikram edildi. stanbuldan Vana, zmirden Ankaraya, çorumdan, Diyarbakra, Samsundan , Mardine kadar ülke genelinde bu meslei icra eden ayn köylü kadayfçlar bir araya getiren festival, çekilen halaylar da renkli görüntülere sahne oldu.

KADAYIF FESTVAM

Yüzlerce kiiyle festivali düzenlediklerini belirten organizasyon sorumlusu Mahmut Altunhan, Kadayf tadnda festivalde bulualm dedik ve bir araya geldik. Buradan giden ve 81 ilde kadayfçlk mesleini icra eden hep bizim köylülerimizdir. 1900lü yllarnda banda ermeni asll olan kadayf ustas Agoptan örendiimiz bu meslei imdi köylülerimiz 81 ilde icra ediyorlar. Bugünde kadayfn dou yeri olan köyümüzde bir araya geldik ve festival düzenledik. Kadayfn tüm aamalarn çocuklarmza da göstermi olduk. 500 kiiyi bir araya getirdik ve bundan dolay da çok ama çok mutluyuz dedi.

Vefa borcunu yerine getirmek için festivale katldn belirten Ali Atalay, 26 senedir çorum ilinde kadayf mesleini icra ediyorum. Bu köyde büyüdük ve bu köy sayesinde bu meslei örendik. Bugünde vefa borcumuzu yerine getirmek için ilk festivalimizi düzenledik. Ben kendi ahsm adna çok heyecanl ve mutluyum diye konutu.

4 NESLDR TATLI

4 nesildir tatl sektöründe hizmet verdiklerini dile getiren Mahmut Altunbayda, Vanda ikamet ediyorum ve festival için bugün köyüme geldim. Van iline kadayf kültürünü ilk götüren bizleriz. 4 nesildir tatl sektöründe bu hizmeti sunmaktayz. Bugün köyümüzde ilk defa kadayf festivali gerçekletirmenin mutluluunu yayorum. Katkda bulunan tüm herkese ükranlarm sunuyorum ifadelerini kulland.

Festival için Bingöle geldiklerini anmsatan Melek Alto ise, Samsunda oturuyoruz ve festival için Bingöle geldik. Babam ve annemde bu köylü. Gerçekten kadayfn tatll tadnda bir festival yaadk. Emei geçenleri tebrik ediyorum. nallah her sene üstüne katlarak daha güzel festivaller yaplreklinde konutu.

Ana Sayfaya Git