"En yaşlı ilçe"de huzurlu yaşam

TÜİK verilerine göre, 65 yaş ve üzerindekilerin toplam nüfusuna oranıyla "en yaşlı ilçe" sıralamasında başta yer alan, sakinliği, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Ağın, emekliliğini huzur içinde geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapıyor

Haberler 26.03.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn An ilçesi, sakinlii, tarihi ve doal güzellikleriyle, yllar önce yöreden göç edip emeklilik döneminde huzur arayanlarn adresi oluyor.

Türkiye statistik Kurumu (TÜK) verilerine göre, An, 65 ya ve üzerindekilerin toplam nüfusuna oranyla, ülke genelinde en yal ilçe sralamasnda bata yer alyor. lçede yaayan 2 bin 776 kiinin yüzde 17si, 65 ya ve üzerindekilerden oluuyor.

An srasyla, Bolunun Seben ve Kbrsck, Bilecikin Yenipazar ve nhisar, Balkesirin Balya, Erzurumun Olur, Artvinin avat, Sinopun Dikmen ve Erzincann Kemaliye ilçeleri takip ediyor.

Genellikle gençlerin eitim ve istihdam nedeniyle ayrld ilçe, Hastek Kalesi ve Kaya Mezarlar gibi tarihi yerleri, doal güzellikleri ve sakinliiyle, hayatlarnn ikinci baharn huzur içinde geçirmek isteyen emekli çiftlerin beenisini kazanyor.

Kaymakam Fatih Cdrolu, AA muhabirine yapt açklamada, Ana Fratn sakl cenneti dediklerini söyledi.

lçede yal nüfusun her geçen yl daha da arttn ifade eden Cdrolu, Zamannda buradan göç eden genç nesil, emeklilik zaman gelince tekrar Ana yerleiyor. Bu da yal nüfusun artmasna neden oluyor. diye konutu.

ehir hayatnn gürültüsünü, i hayatnn sorumluluunu, yllarn yorgunluunu geride brakp doal ve sakin bir hayat isteyen emekli çiftlerin An tercih ettiini anlatan Cdrolu, öyle devam etti:

An, özellikle yal çiftlerin huzur bulduu bir yer. Doal güzellii, Keban Baraj Gölüne kys, fabrikasz, temiz havasyla emekli çiftler için bulunmaz bir nimet. Yallarmz burada yaamaktan gerçekten mutlu oluyor, mahalle ve köy ziyaretlerimizde bunu görüyoruz. Emekliler burada rahat yayor.

- Koa koa geliyorlar

lçe sakinlerinden 72 yandaki Ergül Ylmaz, 30 yl Kayseri, Mardin ve Gümühanede devlet memuru olarak çaltn, emekliliinden sonra eiyle memleketi Ana yerletiklerini belirtti.

çocuklarnn büyük ehirlerde oturmasna ramen, daha huzurlu ve sakin olmas nedeniyle hayatlarnn kalan ksmn bu ilçede geçirmeyi tercih ettiklerini dile getiren Ylmaz, unlar kaydetti:

Huzur bulduklar için yal kesim An ve köylerinde yayor. Gençler hem okul hem de memuriyet dolaysyla dar gidiyor. Baz yallar ise torun bakmak için An terk ediyor, yaz tatillerinde tekrar koa koa geliyor. Ann güzellikleri, ba, bahçesi, suyu, havas, dinlenebilecek bir yer olmas, yallarn buray tercih etmesindeki balca etkenler.

Güner An (67) ise eiyle emekli olduktan sonra huzuru memleketinde bulduklarn kaydederek, An, huzur kenti, rahat. Herkes karde gibi yayor. Burada herhangi bir olay olmaz. Doas, suyu ve havasyla An bulunmaz bir ilçe. diye konutu.

Ana Sayfaya Git