Encü'ye tahliye yok!

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü hakkında, yargılandığı Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutukluluğunun devamına karar verildi.

Haberler 09.03.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda 4 Kasmda tutuklanan ve hakknda rnak 2nci Ar Ceza Mahkemesinde, Silahl terör örgütü üyesi olmak ve Örgüt propagandas yapma suçlarndan 22 yla kadar hapis istemiyle dava açlan HDP Milletvekili Ferhat Encünün yarglanmasna devam edildi. Davann bugün görülen ilk durumasna 15 ubat günü rnak 2nci Ar Ceza Mahkemesince tahliye edilen, savcln itiraz üzerine 17 ubat günü rnak 1inci Ar Ceza Mahkemesi karar ile yeniden tutuklanan Milletvekili Ferhat Encü, Kocaeli F tipi Cezaevinden SEGBS sistemi ile katld.

ENCÜ, HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VEREN MAHKEMEYE TEEKKÜR ETT

2nci Ar Ceza Mahkemesindeki durumada hakkndaki iddialara kar savunmas sorulan Milletvekili Ferhat Encü, tahliye kararna itiraz eden savcya ve kendisini tekrar tutuklayan 1inci Ar Ceza Mahkemesine teekkür ettiini belirterek, Biz ilk günden beri bu yarglamalarn siyasi bir nedene dayandn söylüyoruz. Bu sözlerimiz bundan daha iyi somutlatrlamazd. Bu nedenle kendilerine teekkür ediyorum dedi. Yargnn muhalefeti sindirmek amacyla kullanlabilecek bir sopa olmadn belirten Encü, Bizler kendimiz için siyaset yapmyoruz. Bu ülkede yaayan herkesin ihlal edilen haklarn dile getirmekle, yaplan hak ihlallerinin önüne geçmekle, halkn sesi olmakla yükümlüyüz. Bu davada yarglanan ben deilim, rnak halknn iradesidir. Mahkemenizin verdii tahliye kararndan sonra iki gün geçmeden tekrar tutuklanmam ise çok açk bir ekilde ahsma yönelik deil, sizin mahkemenize yöneliktir. Nasl milletvekili olarak benim yasama yetkim gasp edilmi ise, sizin de yarglama yetkiniz gasp edilmitir. Savc nasl iddianamede niyet okumas yaparak irademi yok saydysa, maalesef rnak 1inci Ar Ceza Mahkemesi de mahkemenizin yerine geçmi ve heyetinizin iradesini yok saymtr. Bu dava ile ilgili olarak benim hakkmda karar verebilecek tek yer sizin mahkemenizdir; rnak 1inci Ar Ceza Mahkemesi deildir dedi.

Avukat savunmalarnn ardndan kararn açklayan rnak 2nci Ar Ceza Mahkemesi, 15 ubat günü tahliye ettii Ferhat Encünün tutukluluunun devamna karar verdi. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git