Engel tanımadılar, mehter takımı kurdular

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde yaşları 14 ile 25 arasında değişen 19 engelliyle oluşturulan mehter takımı, hem kostümleriyle hem de etkinliklerde çaldıkları marşlarla beğeni topluyor.

Haberler 18.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde müzik öretmeni olarak görev yapan Sedat Volkan fiziksel engeli, zihinsel engeli ve Down Sendromu bulunan gençlerden mehter takm oluturdu. Yaklak 3 aylk çalmann ardndan marlar profesyonel olarak çalmaya balayan mehter takm özel gün ve haftalarda çeitli kurum ve kurulularn etkinliklerinde sahne alyor. Örencileriyle çok iyi uyum salad için böyle bir baary ksa sürede tamamlamann mutluluunu yaadn ifade eden müzik öretmeni Sedat Volkan, temel derslerin dnda örencilerin engellerini amalarn amaçlayan projeleri hayatta geçirdiklerini söyledi.

CUMHURBAKANI ERDOANI MARLARLA KARILAMAK STYORLAR

Engelliler Koordinasyon Merkezinde çeitli kurslarda eitim alan engelliler için özel bir mehter takmn kurduklarn anlatan Volkan, engelli bireylerin eitim aldktan sonra baaramayacaklar hiçbir eyin olmadn göstermek için bu yola çktklarn ifade ederek unlar söyledi: Bizim ekibimiz 19 kiilik bir ekipten oluuyor. Mehter takm oluturmak için 3 ay gibi ksa bir sürede hazrlmz tamamladk. çalmalarmz halen devam ediyor. Ben bu ii yaparken çok zevk alyorum. Onca zorlua ramen bu ii baarmak bizleri çok mutlu ediyor. Onlarn mutluluu beni fazlasyla mutlu ediyor. Biz burada sadece mehter takm olarak çalma sürdürmüyoruz. Burada farkl kurslarmzda bulunmaktadr. Gurubumuzda yer alan bir kardeimiz, bu yl konservatuar bölümünü kazand. Halk müzii ses yarmasnda il birincilii oldu. Bu durumlar bizi daha çok umutlandrp gururlandryor. Yine bizim mehter takmnn çok istedii bir ey var. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan çok sevdiklerinden dolay onu özellikle anlurfaya geldii srada karlamak istediler ancak bu istekleri olmad. Bu istekleri henüz bitmedi. Cumhurbakanmza hünerlerini sergilemek istiyorlar.

Harran Üniversitesi Konservatuar bölümünü kazanan görme engelli Feyzullah Ta ise Benim hedefim bu üniversiteyi bitirip müzik öretmeni olmaktr. Hocam gibi bende engellilere yönelik kurslar açmak istiyorum dedi.

Mehter takmnda davul çalan örencilerden Yusuf Polat çalmalarda çok elendiklerini ve çok mutlu olduklarn belirterek öretmenlerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git