Engeller kaldırıldı

İlk etapta satın alınan engelli otobüsü hizmete başlarken, engellilerin havuzda yüzebilmesi için belediyeye ait havuza asansör yerleştirilecek .

Haberler 05.12.2016 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ertu evket Aksoy, engellilerin sorunlarnn çözümü için çalma balatt.

Türkiye Petrolleri(TP) Kristal Park Tesisinde engelliler ile bir araya gelen Bakan Vekili Aksoy, engellilerin sorunlarn dinledi.

Aksoy, yapt konumada, engelli derneklerinin sk sk belediyeden yardm talep ettiini belirterek, taleplerin banda araç ihtiyac olduunu söyledi.

Engellilerin talebinin karlanmas amacyla engelli otobüsü satn aldklarn belirten Aksoy, Bundan sonra bu otobüs engelli kardelerimizin emrinde olacak. Engelli spor kulüpleri deplasmana giderken, geziye giderken onlar tayacak. mkanmz olsa bir araç daha alacaz. dedi.

- 25 yllk hayalini Batmanda gerçekletirecek

Belediye hizmetlerinin kaliteli ekilde vatandaa ulamas konusunda balattklar çalmann youn ekilde sürdüünü dile getiren Aksoy, engelli vatandan öncelikleri olduunu kaydetti.

Aksoy, yakn zamanda belediyeye ait bir spor salonunun faaliyete geçeceini dile getirerek, öyle konutu:

Buradaki havuzun haftann belirli gün veya saatlerinde engellilere tahsis edilmesi noktasnda talimat verdim. Biliyorsunuz havuz asansörleri var. 25 yl önce bunu ngilterede görmütüm. Engelli kardelerimiz tekerlekli sandalyede havuza girecek ve yüzecek. Bu konuda derneklerimiz oturup çalsnlar, kaç kii bu imkandan faydalanmak istiyor. Bunun tespitinin yaplmas lazm.

- Akülü tekerlekli sandalyeler için arj noktalar oluturulacak

Engelliler için kentin baz noktalarna akülü tekerlekli sandalye arj noktas oluturulacan aktaran Aksoy, Yakn zamanda ihale yapp, hizmete sokacaz. Yine ehirdeki sinyalizasyon klarnn engellilere uyarlanmas ile ilgili olarak da 400 bin liralk bir bütçeyle çalma yapyoruz. Ayrca bir tekstil atölyesi kurma çalmas var. Bunun gibi örnekleri çoaltacaz. Bunlar hep birlikte yapacaz. ifadelerini kulland

Engelli Mehmet Dvarc, Aksoya yaptklar çalmalar dolaysyla teekkür etti.

Abdullah Gezici ise engelliler için otobüs tahsis edilmesinden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra engelli otobüsü Aksoy tarafndan tantm yaplarak, engellilerin hizmetine sunuldu.

Ana Sayfaya Git