Engellerini aşıp meslek öğreniyorlar

Görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki kurslara katılan zihinsel, bedensel engelli, otistik çocuk ve gençlerin, hayata bağlanmaları sağlanıyor.

Haberler 04.03.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Görevlendirme yaplan Kayapnar Belediyesi Engelsiz Yaam Merkezindeki kurslara katlan zihinsel, bedensel engelli, otistik çocuk ve gençler hem rehabilite ediliyor hem de meslek öreniyorlar.

Merkez Kayapnar Belediyesi ile Beyazay Dernei i birliiyle engellilerin sanat ve spor kurslaryla sosyal yaama katlarak engellerini amalarn salamak amacyla yaklak iki yl önce Engelsiz Yaam Merkezi hizmete girdi.

Merkezde usta eitimciler nezaretinde eitim alan 70 engelli çocuk ve genç, tak tasarm, deri saraciye, satranç, müzik ve yüzme gibi 10 brantaki kurs ile hem engellerini ayor hem de hayata tutunuyor.

Engellilerin merkezde el emei, göz nuruyla yapt ürünler, düzenlenen kermeslerde sata sunularak gelir elde etmeleri salanyor.

Merkezin sorumlusu Hayriye Erten, AA muhabirine yapt açklamada, merkezde 70 engelli ile 50 engelsiz bireyi buluturarak kaynamalarn saladklarn söyledi.

Engellileri sabah servisle evlerinden aldklarn, eitimin ardndan yeniden evlerine braktklarn belirten Erten, öyle konutu:

Engelli çocuklarn buraya gelmeden önce hiçbir faaliyeti yoktu. Buraya geldikleri zaman mutlu oluyor, sosyal faaliyetlerini yapyor ve engellerini ayorlar. Ayrca burada mesleki eitim alyorlar. Yapm olduklar çantalar, boncuklar ve tespihler ile kendilerine kazanç salyorlar. Düzenlediimiz kermesler ile gelirleri çocuklara ortak bir ekilde paylatryoruz.

Hayatm deiti

Kursiyerlerden Münevver Olucuk da merkezin ilk açldndan bu yana tak ve deri kursuna devam ettiini söyledi.

Olucuk, Buraya balamadan önce evde canm sklyordu. Buraya geldikten sonra arkadalarla, öretmenlerimle güzel vakit geçiriyorum. Evde sürekli televizyon izliyordum, burada ise topluma katldk, hayatm deiti. dedi.

Yaptklar taklar kermeste sattklarn, bu sayede gelir elde ettiklerini dile getiren Olucuk, merkezde çok mutlu olduunu anlatt.

çanta atölyesi açmak istiyorum

Hasan Mehmetolu da bir yldr merkeze geldiini, çanta yaparak hem meslek örendiini hem de para kazandn dile getirdi.

Merkez sayesinde hayatnn anlam kazandn belirten Mehmetolu, öyle devam etti:

Hocalarm ve arkadalarmla vakit geçirdiim için çok mutluyum. Buraya gelmeden önce canm çok sklyordu. Buraya geldikten sonra sosyalletim. Arkadalarmla oyun oynuyoruz, eleniyoruz. lerideki hayalim olan çanta atölyesini açmak istiyorum.

Mehmetolu, engellilere yönelik katklarndan dolay Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ünal Koç ile Beyazay Dernei Dernei ube Bakan Nezihe Kente teekkür etti.

Ana Sayfaya Git