Engelli çocuklarına sabırla bakan yaşlı fedakâr çift takdir topluyor

Batman'da 4 engelli erkek çocuğunu büyütüp bakımlarını yapan anne ve baba, bir örneklik teşkil ederek halk arasında takdir topluyor.

Haberler 10.12.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkez Gap Mahallesinde ikamet eden Fatima ve Ali çiftinin yalar 18 ile 37 aras olan engelli 5 erkek çocuklaryla beraber, 2si erkek 4 kzlaryla toplam 11 çocuklar bulunuyor.

Güler çiftinin 27 yandaki engelli çocuklar Mesut Güler ile kanser hastalna yakalanan engelli olmayan 29 yandaki imam olan Nureddin Güler hayatn kaybetti. Güler çifti, yaadklar bunca ac dolu hayatlarnda her zaman Allaha ükür ederek imtihan baarl geçmek için dua ettiklerini belirtti.

30 yldan fazladr yatalak olan engelli çocuklarna hiçbir fedakrlktan kaçnmayarak gözü gibi bakan anne Fatima Güler, çocuklarnn günde 3 defa bebekler gibi bezlerini deitiriyor, yemeklerini yediriyor, banyolarn yaptryor.

5 OLUMDA 6-7 YATAN SONRA ENGELL OLDULAR

Her hlükrda Allahn kendilerine verdii bir imtihanla engelli çocuklarna bakmaya sabr bilinciyle devam ettiklerini belirten Anne Güler, 30 yldan fazladr 5 çocuumuz engellidirler, onlara bakyoruz. çocuklarm ilk doduklarnda bir skntlar yoktu. 6-7 yana geldiklerinde felç geçirdiler. Ayakta duramaz ve konuamaz hale geldiler. Benim eker ve tansiyon hastalm olmasna ramen çocuklarmn bakmndan bir ey eksiltmiyorum. Tüm Müslümanlardan dua talebimiz var. Engelli çocuklarmn en büyüü 37, en küçüü ise 18 yandadr. dedi.

çocuklarnn hastalklarna tbbn aciz kaldn dile getiren Anne Güler, lk çocuum engelli olduktan sonra dier çocuklarm engelli olmas diye tüm doktorlara dolatryordum. Belki bu çocuuma bir ey olmaz, diyordum. Ancak 5 olum da 6-7 yatan sonra engelli oldular. Engelli çocuklarmn hali böyleyken sal yerinde olan, çoluk çocuk sahibi ve imamlk görevi yapan bir olum kanser tehisi konuldu ksa bir süre içinde vefat etti. Elimizden geldiince bakmlarn aksatmayp her isteklerini yapyoruz. Bazen sanclar olsa sabaha kadar balarnda bekliyoruz. Günde 3 defa altlarn deitiriyorum, yemeklerini veriyorum ve her türlü bakmlarn yapyorum. ifadelerini kullanarak içinde bulunduu skntlara dikkat çekti.

ALLAHIN BZE MTHANI OLDUU çN HASTALARIMIZA BAKMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ

Allahn intihan gerei hastalk verdiini hatrlatan Güler, Herkesin anne ve babas veya kaynana ile kaynbabas olsun çocuklar olsun hastalarna bakmallar. Hastalarna bakmazlarsa yarn öbür gün hastalk durumu onlarn da önlerine de çkabilir. Allah bu hastalklar imtihan gerei vermise o imtihanmz baaryla geçmek için hastalarmza sabrl ve sevap bilinciyle bakmalyz. Bazlar benim halimi gördüünde çocuklarm bakmevlerine gönderme tavsiyesinde bulunuyorlar. Ben de Allahn vergisidir bakmlarn yapabildiim kadar yapacam. diyorum. Yallktan dolay yapamadm zaman Allah bize bir yol gösterir. Bazlarnn ise bir hastas var ona da hakkyla bakmyorlar. Allahn bize imtihan olduu için hastalarmza bakmakla yükümlüyüz. mtihanmz kazanmak için tüm Müslümanlardan dua istiyoruz. ifadelerini kulland.

30 YILDAN FAZLADIR ENGELL çOCUKLARIMIZIN BAKIMLARINI YAPIYORUZ

Hastalkla imtihanlarn anlatan baba Ali Güler ise unlar söyledi: Eimle 55 yan üstündeyiz ve 30 yldan fazladr engelli çocuklarmzn bakmlarn bir imtihan çerçevesinde yapyoruz. çocuklarmzn yemeklerini veriyoruz, tuvalet ihtiyaçlarn gideriyoruz ve yapabildiimiz kadaryla bakmlarn yapyoruz. Tüm Müslümanlardan dua istiyoruz. Allah tüm Müslümanlarn yardmcs olsun. Bizler imtihanmz kazanmak istiyoruz. çocuklarmzn bakmn en güzel ekilde yapyoruz. Bir tane engelli olum vefat etti ve kalan 4 engelli olumuzun bakmn yapyoruz. Bu zamanda baz kiiler hasta olan anne babalarna bile, engellilerine bakmyorlar. Elhamdülillah bu güne kadar eksiksiz bir ekilde hastalarmza bakyoruz. Herkese tavsiyem hastalarnn bakmlarn eksiksiz olarak yapsnlar. Hastalklar, Allahn kullarna imtihandr. Engelli olmak ve hasta olmak tüm insanlarn önündedir ve herkesin olma ihtimali var. Allah bizleri daha büyük musibetlerden muhafaza etsin. (LKHA)

Ana Sayfaya Git