Engelli işçinin Kerim bebek duyarlılığı

Şanlıurfa'da resimle amatör olarak ilgilenen işitme engelli temizlik işçisi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejiminin saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebeği resmetti.

Haberler 22.12.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire bakanl bünyesinde temizlik görevlisi olarak çalan iitme engelli, 4 çocuk babas Ali Küçük, yaklak 10 yldan bu yana amatör olarak kara kalem resim çalmas yapyor.

Televizyonlarda veya gazetelerde gördüü ilginç insanlar ve konular hakknda resimler çizen Küçük, Suriyenin Dou Guta bölgesinde Bear Esed rejiminin saldrsnda annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebekle ilgili haberi görünce etkilendi.

Suriyedeki iç savata canlarn yitiren ya da sakat kalan sivillerin çaresizliine dikkati çekmek için bugüne kadar birçok resim çizen Küçük, yüreinde iz brakan Kerim bebei de farkl bir bak açsyla resmetti.

- Kütüphanedekilere örnek oldu

Duygularn mesai arkada Ahmet Aslan araclyla iaret dilinde anlatan Küçük, mesai dnda vaktini geçirdii kütüphanede genellikle kitap okuyup resimler çizdiini söyledi.

Yapt resimleri çevresindekilerle paylamay çok sevdiini ifade eden Küçük, önceki gün akam haberlerde Kerim bebei görünce dikkatini çektiini ve aklna çocuklarnn geldiini belirtti.

Eine olayn ne olduunu sorduunu kaydeden Küçük, O da Kerim bebein Suriyede annesiyle birlikte gittii pazar yerinde meydana gelen patlamada gözünü kaybettiini anlatt. Ayn saldrda annesi de hayatn kaybetmi. çok üzüldüm ve etkilendim, o yüzden Kerim bebein portresini çizdim. Böylece sivillerin yaad skntlara tercüman olmak istedim. diye konutu.

Küçükün resmini tamamlamasnn ardndan kütüphane görevlileri ve vatandalar da Dou Gutann simgesi Kerim bebek ve bölgedeki sivillerin durumuna dikkati çekmek amacyla sol gözlerini kapatarak birlikte fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git