Engelli kızının en güzel hediyesi "anne" demesi

Siirt'te serebellar ataksi hastası 8 yaşındaki Nida'nın annesi Emine Akkoyun, kızının ilk kez bu yıl "anne" demesinin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 14.05.2017 - 17:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte oturan Emine Akkoyun için en güzel Anneler Günü hediyesi, serebellar ataksi hastas 8 yandaki kz Nidann ilk kez bu yl anne demesi oldu.

Biri 12, dieri serebellar ataksi hastas 8 yanda iki kz bulunan Emine Akkoyun (38), eini 5 yl önce trafik kazasnda kaybetti. Hayatn çocuklarna adayan Akkoyun, kzlarna hem annelik hem de babalk yapyor.

Emine Akkoyun, AA muhabirine, kz Nidann beyinciinde küçülme olduunu, bu nedenle yürüyemediini ve konuamadn söyledi.

Sürekli çocuklar için koturduunu anlatan Akkoyun, Hiçbir sosyal hayatmz yok, bütün zamanm onlara ayryorum. Nidann yürüyüp konuacandan umudumuzu kesmedik. Sürekli hastaneye fizik tedavi için götürüyorum. Halimden ikayetçi deilim, ne mutlu bana. diye konutu.

Okula gidemeyen Nidann akranlarndan geri kalmamas için evde eitim almasn istediini belirten Akkoyun, bavurduu l Milli Eitim Müdürlüünün kz için bir öretmen görevlendirdiini ifade etti.

Nidann 7 aydr evde eitim gördüünü, bu sayede kznda baz gelimelerin olduunu gözlemlediklerini dile getiren Akkoyun, Evde eitim almaya baladndan beri daha önce yapamad eyleri yapmaya balad. Mesela daha önce dizemedii oyuncak kovalar dizebiliyor, ekilleri öreniyor. Belki okula gidemiyor ama baz eylerden geri kalmyor. dedi.

- 7 yl konuamad

Akkoyun, kznn iyileme sürecinin ineyle kuyu kazmaya benzediini belirtti.

Nidann 7 yl boyunca hiç konuamadn anlatan Akkoyun, Birkaç aydr söyleyebildii tek kelime anne. Ablasna seslenmeye çalrken aba sesini çkarmaya çalyor. Biz anne demesine çok seviniyoruz. Daha önce azndan bir kelime bile çkmyordu. Tek istediimiz de buydu, inallah devam da gelecek. En büyük Anneler Günü hediyesi Nidann anne demesidir. ifadelerini kulland.

ehit Öretmen Mehmet Kapusuz lkokulunda görevli özel eitim öretmeni Zeynep Toprak da birinci snf örencisi Nidaya, okula gelme imkan olmad için evde eitim verdiini söyledi.

Nidaya belli bal zeka oyunlaryla bir eyler öretmeye çaltklarn dile getiren Toprak, unlar kaydetti:

Baz kavramlarn yannda renkleri, ekilleri, mevsimleri öretiyoruz. Bu ekilde ilerleme kaydettiini düünüyoruz. nallah bu ekilde devam edecek ve bir gün akranlarnn seviyesine gelecek, bundan umutluyuz. Dier örencilerimden öretmenim kelimesini duyuyorum, onlarla konuuyorum. Nidann bir gün bana öretmenim diye seslenmesi benim içi apayr bir anlam ifade edecek. nallah bir gün bu kelimeyi duyabileceim.

Türkiye Beyazay Dernei Siirt ube Bakan Nurten Temiz de ziyaret ettikleri anne Akkoyunun yaadklarn dinleyince bir kez daha etkilendiini, bu fedakarln herkese örnek olmas gerektiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git