Engelli otoparkı!

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu koordinesinde tasarım bölümü öğrencileri tarafından öğretim elemanı iç mimar Hasan Pekdoğan danışmanlığında otopark alanına 4 adet engelli otoparkı düzenlenmesi yapıldı.

Haberler 25.12.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Aratrma Merkezi ile Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu koordinesinde tasarm bölümü örencileri, özel gereksinimli bireyler için öretim eleman iç mimar Hasan Pekdoan danmanlnda yüksekokul otopark alanna 4 adet engelli otopark düzenlenmesi yapt.

ÖSEL GEREKSNMLER

Özel gereksinimli bireylerin yaamn kolaylatrmaya her zaman öncelik verdiklerini ifade eden Dicle Üniversitesi Engelliler ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, üniversiteyi mekanda eriim konusunda daha iyi duruma getirmek için birçok düzenlemenin yapldn söyledi. Prof. Dr. Güven, Fiziki anlamda gerekli düzenlemelerden biri de engelli otoparklarnn yaplmasdr. Gönüllü örencilerimiz tarafndan düzenlenmi olan otoparklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, binalar için eriilebilirlik izleme ve denetleme yönetmelii dorultusunda düzenlenmi olup belirlenen park alanlarna gerekli iaretler ve dier araçlarn da bu alana park etmemeleri için uyar levhalar da yerletirilmitir. Bu kapsamda duyarllk ve destek gösteren Diyarbakr Teknik, Tarm ve Sosyal Meslek Yüksekokulu müdürlerine teekkür ederim. Örencilerime yenilikçilik, sosyal sorumluluk, üretkenlik gibi yetkinlikleri kazandran Dicle Üniversitesinin özel gereksinimli bireylere yönelik çalmalarn devam edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git