Engelli ve hükümlüye hibe destekleri!

Kendi işini kurmak isteyen engelliler e-Devlet, eski hükümlüler ise Adalet Bakanlığının ilgili birimleri üzerinden başvurularını 3 Aralık'a kadar yapabilecek

Haberler 18.11.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl, engelli bireyler ile eski hükümlülere verilecek hibe desteine bavurularn baladn bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Türkiye Kurumu (KUR) araclyla kendi iini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandalara verilen destek sürüyor.

Bu kapsamda, kendi iini kurmak isteyen engelli giriimcilere 65 bin liraya kadar, eski hükümlü giriimcilere ise brüt asgari ücretin 15 katna kadar hibe destei verilecek.

HBE DESTE BAVURUSU

Projelerini sunmak isteyen engelli bireyler, bavurularn www.iskur.gov.tr internet sitesinde Duyurular bölümünde yaymlanan bavuru rehberi dorultusunda 3 Aralka kadar e-Devletten yapabilecek.

Kendi iini kurmak isteyen eski hükümlüler de projelerini ayn tarihe kadar Adalet Bakanlnn ilgili birimleri araclyla, bulunduklar illerdeki çalma ve Kurumu l Müdürlüklerine iletebilecek.

Kendi iini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri 2014ten beri destekleyen KUR, bugüne kadar 3 bin 198 engelli ve 2 bin 315 eski hükümlüye 229 milyon lirann üzerinde hibe destei salad.

Daha önce elden veya posta yoluyla alnan engelli hibe destei bavurular, engelli vatandalarn evlerinden çkmadan da bavuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna tand.

Bu yöntemle daha fazla engelli bireyin giriimciliine destek olunmas hedeflendi.

Ana Sayfaya Git