Engelliler Afrika'da su kuyusu açtırmak için çanta dikiyor

Şanlıurfa'da bir grup engelli, gönüllü olarak diktikleri keçe çantaların satışından elde edilecek gelirle Afrika'da su kuyusu açtırmayı planlıyor.

Haberler 30.12.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada bir grup engelli, atölyede diktikleri keçe çantalardan elde edilecek gelirle Afrikada su kuyusu açtrmay hedefliyor.

Valilik desteiyle tekstil atölyesi açan anlurfa Omurilik Felçlileri stihdam Dernei (UOFD) üyesi çou kadn 20 engelli, çeitli faaliyetler ile sosyal hayata katlyor.

Dernein gönüllüleri, nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakf tarafndan satlacak çantalar araclyla Afrikada su kuyusu açtrabilmek için atölyede büyük özveri ile çalyor.

- Vatandalarmzn ürünleri almasn istiyoruz

Dernein bakan Habip Polat, AA muhabirine yapt açklamada, Afrikada su kuyusu açtrma fikrinin dernek üyelerince ortaya atldn söyledi.

Bu kapsamda Karaköprü Halk Eitim Merkezi bünyesinde el sanatlar kursu açtklarn, KURun da kendilerine malzeme desteinde bulunduunu anlatan Polat, Burada engelli dostlarmzla gönüllü olarak Afrikada su kuyusu açmak için çalyoruz. Amacmz sadece kendi engelimizi amak deil, Afrikada mazlum corafyalarda yaayan madurlara da destek olmaktr. Bu anlamda elimizden geldiince katk sunmak istiyoruz. diye konutu.

Polat, yaplan çantalarn HH bünyesindeki maaza ve sergilerde sata sunulduunu belirterek, öyle devam etti:

Elde edilecek gelirle Afrikada su kuyusu bulunmayan ehirlere ve köylere su kuyusu açlacak. Hem buradaki engelli kardelerimiz hem de oradaki madur ve mazlum Müslüman kardelerimiz için bu çalmalar büyük önem tayor. Kendi el emeimiz ve göz nurumuz ile su kuyularnn açlacak olmas bize büyük mutluluk veriyor. Burada yaptmz ürünleri vatandalarn da alarak bize bu konuda destek olmalarn bekliyoruz.

Dernek üyesi Servet Da da büyük bir keyifle çaltklarn vurgulad.

Afrikada su kuyusu açtracak olmann heyecanyla çaltklarnn altn çizen Da, Bizler dernek üyeleri ve gönüllüleri olarak hep beraber büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu çantalar dikiyoruz. HH da kendi stantlarnda satn yapyor. Emein engel tanmadn göstererek Afrikaya da elimizi uzatmak istiyoruz. Bunu kalben de hissedebiliyoruz. dedi.

HH nsani Yardm Vakf anlurfa Temsilcisi Behçet Atilla ise desteklerinden dolay dernek üyelerine teekkür etti.

Yardm etmek isteyen insann her türlü imkana sahip olduuna inandklarn anlatan Atilla, unlar kaydetti:

Afrikada suya olan ihtiyac dünyada bilmeyen yok. Engelli kardelerimizin bu nazik düüncesi çok büyük önem arz ediyor. Afrikada insanlar bulursa çamurlu suyu bile içiyor ve maalesef bu da salklarn ciddi ekilde tehdit ediyor. Duyarl ve yardmsever Türk halkna desteklerinden dolay teekkür ediyoruz. Biz de vakf olarak toplanan yardmlarla açlan kuyular kamuoyuna duyurmaya devam ediyoruz.

Ana Sayfaya Git