Engelliler için 2023 vizyonu

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva "Bugüne kadar Diyarbakır ile iş birliği yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle 2023 vizyon belgemizi, buradaki tecrübeleri de katarak olgunlaştırmak istedik" dedi.

Haberler 08.04.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Beyazay Dernei Genel Bakan Lokman Ayva, yurt içi ve yurt dnda faaliyet gösteren dernein 2023 vizyonuna son eklinin Diyarbakrda verileceini bildirdi.

Yurt içinde 78 ve yurt dnda da Almanya, Gazze, Hollanda, Fransa, Azerbaycan, Makedonya, Kbrs ve sviçre ubeleriyle hizmet veren Türkiye Beyazay Derneinin 6. Yurtiçi Kurullar Toplants Diyarbakrda gerçekletirilecek. 9 Nisanda yaplacak toplant öncesi kentte temaslarda bulunan Ayva ve beraberindeki dernek üyeleri, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyu ziyaret etti.

Görümede Ayva, dernek olarak yürüttükleri faaliyetler, Vali Aksoy da ildeki çalmalar ile ilgili bilgi verdi.

Ardndan Sur Belediyesine geçen Ayva ve beraberindeki heyet, çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Bilal Özkan ziyaret etti.

Özkan, ziyaretten duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Ayva, yurt içi ve dnda faaliyet gösteren dernein 2023 vizyonuna son eklini Diyarbakrda vermek için kente geldiklerini söyledi.

Ylda 2 kez yurt içi kurullar toplants yaptklarn ifade eden Ayva, bu ylki toplant için yurt içinden 78, yurt dndan da 8 temsilcisini Diyarbakra davet ettiklerini belirtti.

Ayva, Diyarbakr çok farkl bir kent olarak gördüklerine iaret ederek, Diyarbakr güzel bir yer. O yüzden insanlara buraya gelip yaamalarn öneriyoruz. Buralarda dolamaktan son derece mutlu olduk. Bugüne kadar Diyarbakr ile i birlii yaptk, yapmaya da devam edeceiz. Özellikle 2023 vizyon belgemizi, buradaki tecrübeleri de katarak olgunlatrmak istedik. Bütün heyetlerimiz u anda dernekleri, okullar, kamu kurulularn ve engelli aileleri ziyaret ediyor. ifadelerini kulland.

birliini gelitirmek için Vali Aksoy ve Belediye Bakan Vekili Özkan ziyaret ettiklerini aktaran Ayva, ziyaretlerde vizyon belgelerinin tartmasn da yaptklarn vurgulad.

Ayva, unlar kaydetti:

Yakn gelecekte Diyarbakr, Türkiye ve uluslararas alanda engelliler balamnda inallah çok güzel eyler olacak. Diyarbakrdan aldmz güç, devletimizin destei, i adamlarmzn yardmlaryla elde ettiimiz maddi imkanlarla engelli kardelerimize, ailelerine ve sknt yaayan vatandalarmza hizmet etmeye devam edeceiz. Diyarbakr, insanlarn zannettii gibi bir yer deil, kimse görmeden karar vermesin. Herkesin ölmeden önce gitmesi gereken yerlerin listesine Diyarbakr yazabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git