Engelliler ördü vatandaş aldı

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından başlatılan ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında görme engelli kadınların yaptığı el emeği ürünler satışa çıkarıldı.

Haberler 02.03.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alt Nokta Körler Dernei Diyarbakr ubesi tarafndan görme engelli kadnlara yönelik örgü ve el ileme kursu açld. Kursta eitim alan görme engelli kadnlarn yapt el emei ürünler, vatandalarn beenisine sunuldu. Yaplan çalma hakknda bilgi veren Alt Nokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka, satlardan gelen gelirin bir ksmn Mehmetçik Vakfna balayacaklarn söyledi.

Karaka, Diyarbakr ubemiz 1997 ylndan bugüne Diyarbakrda görme engelli vatandalarmzn eitim, istihdam ve sosyal hedeflere ulaabilmeleri için çalmalar yürütüyor. Bugün de özellikle engelli vatandalarmzn i gücü piyasasna katlm ve kalifiye edilmeleri noktasnda önemli bir projenin meyvelerini toplamann mutluluunu yayoruz. KUR l Müdürlüü, Büyükehir Belediyesi ve Yeniehir Halk Eitim Müdürlüü desteiyle görme engelli kadnlarmza yönelik örgü ve el ileme kursu gerçekletirdik. Burada arkadalarmz yapm olduklar ürünleri sergileniyor. Bu gerçekten büyük bir azmin göstergesidir. Tüm vatandalarmza da duyurmak istiyorum. Sergimiz iki gün devam edecek. Temennimiz gelmeleri, görmeleri ve destek vermeleridir. Kendilerine daimi bir yer edinerek burada arkadalarmzn ürettiklerini pazara sunma ansn kendilerine yakalatma. Desteklerinden ötürü Valimiz ve Büyükehir Belediye Bakanmz Hasan Basri Güzeloluna çok çok teekkür etmek istiyorum. dedi.

Kadnlar sevgiyle örüyor

Alt Nokta Körler Dernei Kadn Meclisi temsilcisi Leyla Aytek ise bu çalmaya Alt Nokta Körler Dernei Ankara Kadn Meclisi Bakanl olarak karar verdiklerini söyledi. Aytek, Türkiye genelinde kadnlarn kendi emekleriyle üretmi olduklar ürünlerini satmalar konusunda proje yürütüyoruz. Bunun ilkini Diyarbakrda baardk. Bunu Türkiyedeki bütün kadnlara yapmay düünüyoruz. Onun için destek istiyoruz. Kadnlarmzn bu ürettikleri ürünleri sat ve yer temini konusunda yardmc olmalarn istiyoruz. Yüzde yüz görme engelli arkadamz var. Oturduu yerden o kadar güzel ürüyor ki, sevgiyle örüyor. Sevgiyle taklar yaplyor diye konutu.

KUR Diyarbakr l Müdürü smail Koç, engelli vatandalara yönelik özellikle Alt Nokta Körler Dernei ile uzun yllardr mesleki eitim kurslar düzenlediklerini söyledi. Koç, Bu kurslarla engelli kardelerimizin mesleki eitimlerle desteklenerek ondan sonra hayata tutunmalarn salamay amaçlyoruz. Onlarn istihdam edilebilirliklerini salamak adna uzun yllardr kendilerine katk sunmaktayz. Bu katk neticesinde de alanlarda ürünler üretmekteler eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git