Engellilere engelleri aşacağız

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: "Engelliler için iş ve meslek atölyeleri oluşturacağız" "Okulların yanı sıra engelliler için iş ve meslek atölyeleri oluşturacağız. Hem meslek sahibi olacaklar, para kazanacaklar hem de hayata tutunacaklar"

Haberler 04.12.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, okullarn yan sra engelliler için i ve meslek atölyeleri de oluturacaklarn bildirdi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce, 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla etkinlik düzenlendi.

Büyükehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekletirilen etkinlikte konuan Güzelolu, engelli vatandalarn hayata tutunmak için kendilerinden hakl beklentileri olduunu aktard.

Kentte otistik çocuklar ile görme ve iitme engelli çocuklara yönelik okullarn kapasitesinin artrlmas için çalma yürüttüklerini anlatan Güzelolu, gelecek yl otizmli çocuklara özel 300 örenci kapasiteli okulu tamamlayp eitime açacaklarn bildirdi.

Vali Güzelolu, öyle devam etti:

Okullarn yan sra okuldan sonra bu çocuklarn becerilerini, emeklerini deerlendirecekleri, belki de ailelerin yükünü alacaklar engelliler için i ve meslek atölyeleri oluturacaz. Hem meslek sahibi olacaklar, para kazanacaklar hem de hayata tutunacaklar.

Görme engelliler okulunun pansiyonunu bu yl tamamlayacaklarn dile getiren Güzelolu, iitme engelliler okulunda ise hem kapasiteyi artracaklarn hem de eitim altyapsna ilikin eksikleri tamamlayacaklarn belirtti.

Etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi.

- Engellilerden farkndalk yürüyüü

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce düzenlenen farkndalk yürüyüü için engelliler, merkez Yeniehir ilçesinde bir araya geldi.

Ellerinde Engel olma farknda ol, 1 gün deil 365 gün engelsiz Diyarbakr, Hayat paylamaya engel yok yazl dövizlerle gerçekletirilen yürüyü Ant Parka kadar sürdü.

Yürüyüe katlan engellilerden Faruk Özmez, toplumdaki insanlarn kendilerine baknn önemli olduunu söyledi.

Özmez, Önümüzdeki engeller kaldrld müddetçe biz de bu toplumun bir ferdiyiz. Bizim amacmz farkndalk yaratmak ve toplumdaki engelliler üzerindeki bak açsn deitirmek. Tüm yetkililere seslenmek istiyorum, sadece sadece önümüzdeki kaldrm talarn kaldrn, baka bir ey istemiyoruz. Toplumun içinde var olmak istiyoruz. diye konutu.

Muhsin Gökdemir, Biz hasta deiliz, her birimizin bir engeli var. Ben sporcuyum basketbol ve atclkla ilgileniyorum. çok ükür mücadele ediyorum. Sporu seviyorum. ifadelerini kulland.

Mine Kalkan ise engellilerin sadece bir gün deil her gün hatrlanmas gerektiine dikkati çekti.

Alt Nokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka da Dünya Engelliler Gününü farkndalk günü olarak deerlendirdiklerini dile getirdi.

Son 15 ylda sosyal devlet olmann gereinin yerine getirildiini düündüklerini aktaran Karaka, Son yllarda özellikle Engelliler Kanunu ve sonrasnda çkarlan yönetmeliklerle engelli vatandalarmz önemli kazanmlar elde etmitir. Bugün evde bakm ücretleri, engelli maalar ve son 10 ylda hükümetimizin yapt önemli istihdam atayla engellilerin sosyal hayata kazandrlmas noktasnda kazanmlar elde edilmitir. Bata Cumhurbakanmz olmak üzere emei geçen herkese teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git