Engellilere müjde verdi

Diyarbakır'da düzenlenen "Dünya Engelliler Günü" programında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kentte engelliler için yeni eğitim kurumlarının açılacağını söyledi.

Haberler 05.12.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla etkinlik düzenlendi. l Valisi Hasan Basri Güzelolu, engelliler için 9 yeni eitim kurumumum açlacan belirtti.

Merkez Kayapnar ilçesinde bir otelde düzenlenen ve Kuran- Kerim tilaveti ile balayan programda konuan Vali Güzelolu, devletin, son 15 ylda engelliler konusunda olan eksikliklerin çounluunu giderdiini söyledi.

Güzelolu, engellilerin önündeki bütün engelleri kaldrmak zorunda olduklarn vurgulayarak, Diyarbakrda 126 bin engellinin bulunduunu kaydetti.

Yaanlan ve karlanan bütün engellerin maddi olarak deil, zihinlerdeki engeller olduunun unutulmamas gerektiini vurgulayan Güzelolu, bu sorumluluu sadece bir gün deil her zaman hissetmek zorunda olduklarn ancak böyle yapld takdirde benden bize, birden bütüne ve insan olma erdemine ulalabilineceini bildirdi.

ENGELLLERE MÜJDE VERD

Diyarbakrda engellilere yönelik önemli çalmalar gerçekletirildiini aktaran Güzelolu, Hükümetimizin ortaya koyduu büyük irade ile her engelli yalnz, kimsesiz ve sahipsiz olmadn biliyor. Bunu daha iyi bir yerlere tama adna da çok iyi çalmalar ve üphesiz hizmetler gerçekletiriliyor. ifadelerini kulland.

Güzelolu, 2018 ylnda çok uzun zamandr beklenilen eitim kurumlarn Diyarbakra kazandracaklarn iaret ederek, sözlerini öyle tamamlad:

Eitim alan gençlerimizin ve her yataki engelli kardelerimizin istihdam ile bulumas üphesiz artk daha çok rahat olacak. Bugün itibari ile il genelinde 925 kardeimiz istihdam ediliyor. 2018de gerek kamu alannda gerekse de özel sektördeki bu istihdam orann çok hzla öteye tamak daha fazla istihdam gerçekletirmekte öncelikli hedefimiz olacak.

9 ETM KURUMU DEVREYE GRYOR

=Güzelolu, Diyarbakrdaki eksiklii gidermek ve eitim noktasndaki bu beklentiyi karlamak adna önemli bir çaba sergiledik. Bugün itibariyle gerek Bakanlmz, gerek Yatrm zleme Koordinasyon Bakanlmz gerekse Belediyelerimiz olmak üzere ortak bir çalma sonucunda 2018 yl içerisinde çok uzun zamandr beklenilen ama gerçekte biraz geciken eitim kurumlarmzn inallah temelini atp Diyarbakrmza kazandracaz. Bu 9 eitim kurumunu ksaca sizinle paylamak istiyorum. Özel Eitim Uygulama Merkezi 16 derslikli otizm ve otizm çocuklarna hizmet vermek üzere, hafif düzeyde eitilebilir zihinsel engelli çocuklarmz için özel eitim uygulama merkezi yine 16 derslik yaplacak. Eitilebilir düzeyde orta ve ar düzeyde zihinsel eitim merkezi olarak yine 16 derslik ve yine özel eitilebilir çocuklarmza 8 derslikli anaokulumuz olacak.dedi.

YEN YAPILACAK KURUMLAR

Vali Güzelolu unlar söyledi: Bunun yannda bugüne kadar olmayan eksiklii ciddi anlamda hissedilen ve Diyarbakr içinde kabul edilemez olan itme Engelliler Lisesi 24 derslik, itme Engelliler Meslek Lisesi 24 derslik ve Görme Engelliler Lisesi 16 derslik ve bunlarn yannda itme Engelliler Lisesi ve itme Engelliler Meslek Lisesi 100 kiilik ve Görme Engelliler içinde 100 kiilik olmak üzere pansiyon yatrmlarmz nallah hemen 2018de temelini atp limize ve sizlere kazandryoruz. Eitimin bu düzeyde salanmasnn istihdama üphesiz çok olumlu katks olacak, eitim alan sizlerin, gençlerimizin ve her yataki engelli kardelerimizin istihdamla bulumas üphesiz artk çok daha rahat olacak. Bugün itibariyle l genelinde 925 kardeimiz istihdam ediliyor.

Programa, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de katld.

Ana Sayfaya Git