Engellilere özel sağlık!

Sağlık Bakanlığınca başlatılan, "Engelsiz Sağlık Projesi" kapsamında, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince hayata geçirilen uygulama ile engelli vatandaşların ev ile hastane arasındaki ulaşımı, engelli servis aracı ile sağlanıyor.

Haberler 25.03.2017 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreterliince engelsiz salk hizmetinin ilk adm olan sala engelsiz ulamn salanmas için engelli servis araçlar hizmet veriyor.

Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreteri Mehmet ükrü Budak, yapt açklamada, projeyle kamu salk hizmetlerinin engelli hastalar da kapsayc ve destekleyici hale getirilmesinin hedeflendiini söyledi.

Budak, Whatsapp Salk Destek Hattnn ardndan hasta yaknlarndan gelen talep üzerine bu hizmetin baladn ifade ederek, Tüm vatandalarmza eit salk hizmeti sunma çalmalarmzn ilk adm olan engelli servis arac ilimizdeki engelli vatandalarmzn yararlanaca ekilde hizmete sunuldu. dedi.

Engellilere özel salk hizmeti

Engelli vatandalarn kendilerine telefon ile ulaabileceini dile getiren Budak, Genel Sekreterlie bal il merkezindeki salk tesislerine ulamakta güçlük çeken ve bu hizmetten faydalanmak isteyen engellilerin, 0412-2580070 numaral telefonu arayarak randevu almalarnn yeterli olduunu aktard.

Salk hizmetinden yararlanan vatandalardan Zehra Bütüaba (37), bu hizmeti ilk kez Diyarbakrda duyduklarn söyledi.

Evinden Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine engelli arac ile ulatn anlatan Bütüaba, Akülü arabamla çok kolay ekilde arkasnda asansör bulunan araca bindim. Muayene bittikten sonra yine ayn araçla geri döndük. Yaplan bu hizmetten oldukça memnun kaldk. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git