Engellilerin asker eğlencesi coşkusu

Diyarbakır’da bir günlüğüne temsili olarak asker olacak engelliler, davul zurna eşliğinde eğlendi.

Haberler 10.05.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir günlüüne temsili olarak asker uygulamasna katlacak olan engellilere asker knas etkinlii düzenlendi. Etkinlie katlan engelliler davul zurna eliinde doyasya elendi.

Diyarbakr Kayapnar Belediyesine bal Engelsiz Yaam Merkezinde Engelliler Haftas etkinlikleri çerçevesinde bir günlüüne asker uygulamas törenine katlacak engelli bireylere yönelik asker knas etkinlii düzenlendi. Etkinlie Büyükehir Belediyesi Bakan Cumali Atillann ei Lütfiye Atilla, Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürü Mustafa çelik, Engelsiz Yaam Merkezi Müdürü Hayriye Ertan, örenci velileri, öretmenler ve örenciler katld. Etkinliin yaplaca salon krmz beyaz balon ve kurdelelerle süslendi, duvarlar Türk bayraklaryla donatld. Özenle hazrlanan knalar davul zurna ve türküler eliinde salona getirildi. Protokol üyeleri ile birlikte engelli kz örenciler de knay asker uygulamasna katlacak olan örenciler banda gezdirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte engelli bireyler büyük bir coku yaad. Askerlerin knas protokol üyeleri tarafndan yakldktan sonra özel hazrlanm eldivenler giydirildi. Bu srada arkadalarnn sevincine ortak olan dier engelliler ise En büyük asker bizim asker sloganlaryla arkadalarn motive etti. Kna yaklmasnn ardndan etkinlik halaylarla devam etti.

Onlarn sevinçlerini paylamak güzel duygu

Engelli bireylerin cokusuna ortak olan Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürü Mustafa çelik, Mays aynn ikinci hastas tüm Türkiyede Engelliler Haftas olarak kutlanyor. Biz belediye olarak yln tamamn burada engellilerimiz ile beraber oluyoruz. Ama bu haftaya özel olarak çalmalarmz oluyor. Yln dier zamanlarnda biz engelli bireylerimizin evde bakmn yapyoruz, malzeme ihtiyacn alyoruz, Engelsiz Yaam Merkezinde onlarn eitimlerini, sosyallemelerini, aktivitelerini yapyoruz. Engelliler Haftas kapsamnda engelli bireylere yönelik bir asker knas etkinlii gerçekletirelim istedik. Onlar mutlu etmek istedik. Sosyallemelerini, sevinmelerini ve kendilerini iyi hissetmelerini istedik. Yarn knas yaplan engelli bireylerin askere ilemleri yaplacak. Bir günlüüne sembolik olarak askerlik yapacaklar. Bu anlamda biz sivil toplum örgütleriyle de çalyoruz. Beyaz Ay Dernei ile birlikte bu tür faaliyetleri yürütmekteyiz. çocuklar gençler çok mutlu. Knalarn yaktk, kendileri ile eleniyoruz. Onlarla beraber olmak, onlarn skntlarn, dertlerini, mutluluklarn, cokularn paylamak çok güzel bir duygu. Her salkl insan ayn zamanda bir engelli adaydr. Biz engellilere engel olmasn diyoruz. Bütün dünya, bütün Türkiye, bütün Diyarbakr engelsizler olsun, buna eriebilirlikleri olsun kamu kurum ve kurulularna. Ailelerin, toplumun onlar anlamasna, onlar daha iyi hissettirebilecek ekilde onlarla birlikte olmasn biz temenni ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git