Engellilerle buluştu

Tıp Fakültesi Hastanesi Sosyal Komitesi tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme ve obezite konulu eğitim semineri verildi.

Haberler 15.10.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesi Bahekimlik Sosyal Komitesi tarafndan organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamnda engelli vatandalara yönelik salkl beslenme ve obezite konulu eitim semineri verildi.

l Halk Kütüphanesinde düzenlenen eitim seminerine DÜ Rektör Yardmcs ve Tp Fakültesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, Tp Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. lker Kelle, Tp Fakültesi Hastanesi Bahemiresi Rahime Atl, salk çalanlar ve çok sayda görme ve bedensel engelli bireyler katld.

Seminerin açl konumasn yapan DÜ Rektör Yardmcs ve Tp Fakültesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, hastanelerde verdikleri salk hizmetinin dnda salk alanndaki gelimelerden yana toplumun bilinçlendirilmesi, farkndaln oluturulmas gibi soysal sorumluluk projelerinde de üzerlerine düenleri yaptklarn söyledi.

Besinlerimiz ayn zamanda ilaçlarmzdr

Obezitenin kronik bir hastalk olduunu vurgulayan Prof. Dr. Kadirolu, Dünya Salk Örgütü obeziteyi sal bozacak düzeyde anormal ve ar ekilde beslenme ve yalanma olarak ifade eder. Son derece önemli bir kronik hastalk olan obezite yani ar kilolu olma hali olsa belki sknt olmayacak ama bunun beraberinde çok ciddi bir takm sistemik hastalklar yol açt bilinmektedir. Dolasyla salkl beslenme obeziteyle ilgili bilenmesi gereken önemli bir tedavi eklidir yani besinlerimiz bizim ayn zamanda ilaçlarmzdr dedi.

Engelli dernekleri adna konuan Altnokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka ise, dernek olarak kurumlarla yakn diyalog halinde bulunarak çeitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Karaka, Dicle Üniversitesiyle son yllarda Tp Fakültesi ve Engelliler Aratrma ve Uygulama Merkezi ibirliiyle çok önemli yararl faaliyetler yapmaktayz. Bugünde böyle bir etkinliin yaplmasndan son derece mutluyuz diye konutu.

Açl konumalarnn ardndan DÜ Tp Fakültesi Aile Hekimlii Anabilim Dal Bakan Dr. Ör. Üyesi Pakize Gamze Erten Bucaktepe ve diyetisyen Kadir Ar tarafndan salkl beslenme ve obezite konular hakknda katlmclara bilgiler verildi.

Eitim semineri sonunda Altnokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka tarafndan eitim seminerinde emei geçenlere teekkür belgesi verildi.

Ana Sayfaya Git