Engelliyi satranç tutkusu yaşama bağladı

Siirt'te 17 yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu engelli kalan Hüseyin Şahin (42) satranç ile yaşama tutundu.

Haberler 28.11.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ahin, 2002de Türkiye Elektrik Datm A. (TEDA) Siirt l Müdürlüünün arza servisinde görev yaparken rnakn Silopi ilçesindeki saha çalmalarnda onarm için çkt elektrik direinde akma kaplarak yaraland.

17 ylda 33 ameliyat geçiren ve sol ayan kaybeden, sa bacana da platin taklan ahin, TEDA özelletirilince Siirt Gençlik ve Spor Müdürlüü Gençlik Merkezine geçti.

Günlük mesaisinin büyük bölümünü çocuk ve gençlere satranç öretmekle geçiren ahin, katld yarmalarda Türkiye üçüncülüü, bölge ve il birincilikleri kazanmay baard.

ahin, satranca olan ilgisinin daha küçük yalarda babasnn eve getirdii satranç takmyla baladn söyledi.

Kendisi için satrancn büyük önem tadn aktaran ahin, öyle konutu:

Evde aabeyimle satranç oynuyorduk. Ben de o yalarda ilgi oldu. Daha sonra Gençlik ve Spor Müdürlüünde görevli Nezir Urgun hocamla Siirt Satranç ve Spor Kulübünü kurduk. Her sene Siirt adna kulüpler ampiyonluuna katlyorum. Müsabakalarda sürekli dereceler elde ettim.

- Satranç oynamay çok seviyorum

Satranca olan tutkusunun hiçbir zaman bitmeyeceini iaret eden ahin, öyle konutu:

2002de elektrik direinde akma kaplarak yaralandm. Kurum özelletirme kapsamna alnnca da buraya geçi yaptm. Satranç oynamay çok seviyorum. Herkese tavsiye ediyorum, gençler buraya gelip rahatlkla satranç oynayabilir. 2011de Konya yaplan Türkiye Kulüpler ampiyonas Satranç Turnuvasnda Türkiye üçüncülüü, 2015te il birincilii dereceleri elde ettim. Gerçekten çok güzel bir spor olan satranc tüm gençlerin oynamasn istiyorum.

Ana Sayfaya Git