Engelsiz müzik!

Diyarbakır’da ‘Engelsiz Müzik Korosu’ kulakların pasını silecek

Haberler 04.12.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda farkl engel gruplarndan bireylerin yer ald Engelsiz Halk Müzii Korosu oluturdu.

Büyükehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal yaama aktif ekilde katlmlarn salamak amacyla çalmalarna devam ederken, Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, sanatsal faaliyetler kapsamnda farkl engel grubundaki kiilere yönelik müzik kursu açt. Kurs eitiminde engelli örenciler, ksa sap balamada çift sesler ve balama akordu, ksa sap balama tezene vuru yönleri, süsleme-çarpma-vurma-çekme-tril, parmak ve tezene egzersizleri, akor-arpej-ritim ile eser çalmalarn örendi. Halk müzii ses eitiminde ise fonetik, artikülasyon, diksiyon, müziksel ifade, her stilde ark söyleme, nota ve an eitimleri verildi. Sümerpark Ortak Yaam Alannda kursiyerler 3 ay boyunca haftann 7 günü süren balama ve ses eitimini tamamlad. 12 engelli bireyin oluturduu koronun repertuarnda 40 ark bulunuyor. Görme ve ortopedik engelli bireylerin yer ald koro, belirli özel günlerde sahne alp, performanslarn sergileyecek.

HAYATIN GÜZELLKLERN TATMAK, AKTVTELERE KATILMAK LAZIM

Görme engelli Süleyman Yeil, ark söylemeyi çok sevdiini ve bu nedenle koroda solistlik yapmaya karar verdiini belirterek, Korodaki çalmalarda ilk balarda çekingen davranyordum. Zamanla alarak sosyal hayata geçi yaptm, diyalog kurdum. Yeni arkadalarla tantk. Bundan sonra konua konua birbirimizi daha iyi anladk. Birlik ve beraber içinde yaadk. Hedeflerim de var. lk hedefim profesyonel çalmak. Üniversite hayat nedeniyle birazck zorluk çekiyoruz. Hedeflerimden asla vazgeçmem. Ben ekstradan sporcuyum, judo eitimi alyorum. Müzikle urayorum. Ondan sonra üniversitede okuyorum. Hayatn güzelliklerini tatmak, aktivitelere katlmak lazm. Kendini daha iyi ifade etmen için yeni arkadalar elde edilen lazm dedi.

HER ENGELL BREYN MUTLAKA SOSYAL YAAMDA YER ALMASI GEREKR

Ortopedik engelli Umut Türkmen ise, engellilerin birçok zorluklarla mücadele ettiini ve müzikle kendini ifade edebildiini belirterek, koroda sevdii arklar söylerken mutlu olduunu her engelli bireyin mutlaka sosyal yaamda yer almas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git