Ensarioğlu, Tıp Bayramı’nı kutladı

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, bugünün sağlık çalışanların sorunlarının çözüldüğü gün olması gerektiğini söyledi.

Haberler 15.03.2019 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ensariolu, 14 Mart Tp Bayram dolaysyla bir açklama yapt. Ensariolu, yaptklar görev itibariyle kutsal bir meslei icra eden salk çalanlarnn 14 Mart Tp Bayramna çözüm bekleyen sorunlarla girdiklerini söyledi. Ensariolu, Yeni Türkiyede salkta dönüümün mimarlar olan salk çalanlar, var olan sorunlarn çözümüne yönelik admlar atlmasn beklemekte ve 14 Mart gerçek bir bayram havasnda yaamay arzu etmektedirler. Öncelikle döner sermaye sisteminde yaanan adaletsizlik salk çalanlarnn i motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Ayn görevde çalan salk çalanlarnn farkl oranda döner sermaye ücreti almas önemli bir hakszlktr. Bu durumu baka hiçbir meslek grubunda göremeyiz. Örnein eit durumda olan ancak farkl karakollarda çalan 2 polis memurunun veya yine ayn ekilde farkl okullardaki 2 öretmenin farkl ücret aldn göremeyiz. Ancak unvanlar, eitimi ve hizmet yl ayn olan salk çalanlar farkl hastanelerde çalt için ayn döner sermaye ücreti alamamaktadr. çalanlarmz arasnda huzursuzlua sebep olan bu durumun giderilmesi Salk-Sen olarak önceliklerimiz arasndadr ve bu adaletsizlik çözülene kadar konunun takipçisi olacamzn bilinmesini istiyoruz. Bunun için öncelikli olarak mevcut döner sermaye sisteminde köklü deiikliklere gidilmelidir dedi.

3600 EK GÖSTERGE BEKLENTS

çalanlarn bekledii bir dier konunun 3600 ek gösterge olduuna deinen Ensariolu, öyle devam etti:

3600 ek göstergenin tüm salk çalanlarna verilmesi, dier çalanlarmz ile ilgili de ayn oranda ek gösterge puan verilmesi ve konunun bir takvime balanarak çözülmesi gerekmektedir. Salkta farkl istihdam modellerine son verilmelidir. Tüm salk çalanlar hangi kadroda olursa olsun sözlemeli statüde deil, istisnasz 657 Sayl Devlet Memurlar Kanununun 4/A kadrosunda istihdam edilmelidir. Salk çalanlarmz 7 gün 24 saat esasna göre fedakarca görev yapmaktadrlar ve bu hizmetlerinin karln maalesef alamamaktadrlar. Salk hizmetlerine eriim kolaylarken, hasta memnuniyeti artarken maalesef salk çalanlarmz için bu durum aksi yönde gelimektedir. stihdam yetersizlii nedeniyle ar i yükü altnda ezilen, nöbetlerden kendilerine, ailelerine zaman ayramayan salk çalanlarnn bu maduriyeti, Dünya Salk Örgütü istihdam rakamlarnn uygulanmasyla çözülecektir. Yine çalanlarmzn yllardr çözüm bekledii fiili hizmet süresi zamm, salk hizmetleri snfndan saylan bütün unvanlar kapsayacak ekilde çözüme kavuturulmaldr.

MESLEK SAYGINLIK STEND

Salk Bakanl tüm salk çalanlarnn hak ve hukukunu gözetmelidir. Salk çalanlarnn mesleki saygnl korunmaldr. Özellikle medyada, internet sitelerinde ve kamuoyunda kaytsz-artsz hesap sorulabilen, sözel veya fiziki iddet uygulanabilen, her zaman her yere hiçbir delil gösterilmeden rahatlkla ikayet edilebilen, bu ikayetlerle boumaya mecbur edilebilecek salk çalan figürüne, oluan algya son verilmelidir. cap nöbeti tutan ancak bu nöbetin ücretini alamayan, malpraktis uygulamasndaki eksiklikler nedeniyle madur olan, görevi srasnda iddete maruz kalan hatta öldürülen salk çalanlarmzn haklarna Salk Bakanl mutlaka sahip çkmaldr. Bu konularda salk çalanlarnn yetkili sendikas Salk-Sen olarak üzerimize düen her türlü görevi yapacamzn bilinmesini isteriz. Unutulmamaldr ki salk hizmeti bir ekip iidir. 14 Martn salk çalanlar için gerçek bir bayram havasnda geçmesi için çalanlarmzn beklentilerini gerçek anlamda karlayan açklamalar yaplmas, sorunlarn çözümü için somut admlar atlmas önemli bir noktadr. Bu vesile ile salk çalanlarmzn 14 Mart Tp Bayramn kutluyor, bugünün sorunlarn çözümüne vesile olmasn temenni ediyoruz.

Ana Sayfaya Git