Enstrüman kursları

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı "Mesleki gelişim programları 80 bin öğretmenimizin başvurusuna açıldı. Solfej ve ritim eğitimleri mesleki gelişim programları hazırlık süreci devam ediyor" dedi.

Haberler 22.01.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde öretmenlere yönelik düzenlenen mesleki geliim programlar kapsamnda uzaktan eitim yoluyla temel enstrüman kurslar verilmeye baland.

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac, Kovid-19 salgnnn balad ilk günlerde 3 Nisan 2020de örenci, öretmen ve veliler için Öretmenler Türkiye çin Söylüyor (ÖTS) projesinin balatldn hatrlatt.

Proje kapsamnda müzik öretmenlerinin, enstrümanlar eliinde seslendirdii ve evlerinde kendi imkanlaryla çektii videolarla tüm Türkiyeye Evde kal müzik dinle mesajn ilettiini söyleyen Boyac, bu süreçte veli, öretmen ve örencilerin motivasyonlarn artrmak, elenerek etkili vakit geçirmelerini salamak amacyla balatlan ve Türkiyenin her yöresinde görev yapan müzik öretmenlerine yaylan proje kapsamnda 220 klibin yaynlandn bildirdi.

Boyac, müzik öretmenlerinin salgn sürecinde evlerinde kalan meslektalar için çektii, balama, ney, gitar, ukulele ve keman gibi enstrümanlarn temel düzey enstrüman eitimi videolarnn da Genel Müdürlüün Youtube kanalnda yaynlandn aktard.

UZAKTAN ETM PROGRAMLARI

Salgn sürecinde öretmenlerden gelen eitim talepleri dorultusunda hazrlanp 2 milyon 234 bin 148 kursiyerin bavurusuna açlan uzaktan eitim programlarna, Temel Enstrüman Eitimlerinin de dahil edildiini belirten Boyac unlar kaydetti:

Balangç düzeyi balama eitimiyle balayan ve keman, gitar, ukulele, piyano, ud, yan flüt ve ney enstrümanlarnn temel düzey eitimlerinin yan sra say ve çeidi artrlan mesleki geliim programlar 80 bin öretmenimizin bavurusuna açlmtr. Temel enstrüman eitimleri kapsamnda solfej ve ritim eitimleri mesleki geliim programlar hazrlk süreçleri devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git