Erbaş: Başkanlığımız, hac hizmetlerinde dünya çapında örnek bir teşkilat

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Başkanlığımız, hac hizmetleri konusunda dünya çapında örnek bir teşkilattır. Dünyanın en büyük İslam ülkelerinden bunu duymak bizim için bir iftihar vesilesidir" dedi.

Haberler 23.05.2022 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüünce Ankarann Kzlcahamam ilçesinde düzenlenen Hac Kafile Bakanlar Toplantsna çevrim içi katld. Hac organizasyonunun büyük bir tecrübe ve özveri gerektirdiine iaret eden Erba, Hamdolsun Bakanlmz, hac hizmetleri konusunda dünya çapnda örnek bir tekilattr. Dünyann en büyük slam ülkelerinin, Suudi Arabistan yetkililerinin azndan da bunu duymak bizim için bir iftihar vesilesidir diye konutu.

SABRINIZ EN BÜYÜK AZIINIZ OLACAK

Hac adaylar ve haclarn milletin kendilerine bir emaneti olduuna iaret eden Erba, Sizin, hac adaylarmza kar göstereceiniz sabrnz ve samimiyetiniz en büyük aznz olacaktr. Sabr varsa sizin için de hac adaylarmz için de hac ibadeti kolaylaacaktr. Hac sabrdr ve sabr olmadan oradaki organizasyonun baarl olmas mümkün deildir. Bu sabr da en çok görevlilerimizde olacak. Birçok hac adaymz belki ülkesinden ilk defa ayrlacak ve birçou da ilk defa mukaddes topraklara ayak basacaktr açklamasnda bulundu.

HçBR HACIMIZ TEREDDÜTE KAPILMAMALI

Erba, Diyanet leri Bakanlnn hac ibadeti konusunda iki eye çok dikkat ettiini belirterek, sözlerine öyle devam etti:

Bunlardan birincisi haccn her bir görevinin hakkyla ve eksiksiz yerine getirilmesidir. Bu konularda hiçbir eksiklie, hataya ve ihmale mahal vermemeliyiz. Yani hiçbir hacmz benim haccm kabul oldu mu? tereddütüne kaplmamal. Dönerken gönlü rahat olmaldr. Her gittiimiz yerde haccn hikmetini, sebebini haclarmza daha balamadan önce güzel bir ekilde anlatmalyz. Kafilemizdeki her bir vatandamzn ibadetlerini usülüne uygun yapp yapmadklarn mutlaka takip etmeliyiz. kincisi ise bu hac ibadetinin arkasndaki anlam ve hikmetlerin idrak edilmesidir. Yani irat vazifesidir. Hac ibadetinin hikmet boyutunu, her sembolün arkasndaki büyük anlam, kafilemizdeki her kardeimize mutlaka anlatmalyz.

Toplantda Diyanet leri Bakan Yardmcs Selim Argun ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da yer ald.

Ana Sayfaya Git