Erbaş mimbere çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Batman'da "Berat Gecesi: Af ve Mağfiret Gecesi" konulu hutbe irat etti "Cenabıhakk'ın bize lütfettiği bu özel fırsat ve bereket ayları, geçmişin muhasebesini ve geleceğin planlamasını yapacağımız tefekkür vakitleridir. Nefsimizin bitmek bilmeyen isteklerine göre değil Rabb'imizin rızası doğrultusunda yaşamaya azmedeceğimiz karar vakitleridir"

Haberler 27.03.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, irat ettii Berat Gecesi: Af ve Mafiret Gecesi konulu hutbede Cenabhakkn bize lütfettii bu özel frsat ve bereket aylar, geçmiin muhasebesini ve gelecein planlamasn yapacamz tefekkür vakitleridir. Nefsimizin bitmek bilmeyen isteklerine göre deil Rabbimizin rzas dorultusunda yaamaya azmedeceimiz karar vakitleridir. dedi.

Erba, Batmanda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin alnd Korkut Özal Camisinde cuma namaz kldrd ve hutbe okudu.

Erba, hutbede, on bir ayn sultan Ramazan- erifin gölgesinin üzerlerine dütüünü, yarn ramazann mutusu Berat Gecesini idrak edeceklerini belirtti.

Cenabhak, bu gece hürmetine aziz millete ve Ümmet-i Muhammede hayr ve bereket ihsan eylesin. Berat Gecemiz mübarek olsun. ifadesini kullanan Erba, öyle devam etti:

AF VE MAFRET

Yine böyle bir gece vakti Hazreti Aie validemiz uyanm, Resul-i Ekremi yannda göremeyince dar çkp aramaya koyulmutu. Nihayetinde onu Baki mezarlnda, ban göe kaldrm, dua eder vaziyette bulmutu. Sevgili Peygamberimiz hem Hazreti Aienin merakn gidermek hem de Allahn rahmetinin bu gece ne kadar geni olduunu anlatmak için öyle buyurmutu, aban aynn yarsna denk gelen bu gece, Allah dünya semasna rahmetiyle tecelli eder ve Kelb kabilesinin koyunlarnn yünlerinden daha fazla sayda insan affeder. Hidayet rehberimiz Kuran- Kerimde, ebedi kurtulu beratn alanlarn ahiretteki durumu öyle anlatlr, te o vakit, kitab sa tarafndan verilen kimse der ki aln kitabm okuyun, dorusu ben, hesabmla karlaacam zaten biliyordum. Artk o, honut olaca bir hayat içindedir, yüce bir cennettedir. Rabbim cümlemizi bu ekilde aln ak yüzü pak huzuruna gidenlerden eylesin. Hesabn Rabbine huzur içerisinde veren bir mümin, o güne ümmetini hazrlamak için mücadele etmitir.

Bu Ayet-i Kerimeden Allahn rzasn kazanp cennetine kavumann, dünyadayken ahiret için hazrlk yapmakla, iman, ibadet ve istikamet üzerine hayat sürmekle mümkün olduunu örendiklerini anlatan Erba, unlar kaydetti:

TEFEKKÜR VAKTLER

Cenabhakkn bize lütfettii bu özel frsat ve bereket aylar, geçmiin muhasebesini ve gelecein planlamasn yapacamz tefekkür vakitleridir. Nefsimizin bitmek bilmeyen isteklerine göre deil Rabbimizin rzas dorultusunda yaamaya azmedeceimiz karar vakitleridir. Hata ve günahlarmzdan tövbe edip, Rabbimizin af ve mafiretine snacamz dua ve niyaz vakitleridir. Nitekim Allah resulü bize u tavsiyede bulunmaktadr, aban aynn on beinci gecesi olduu zaman, gecesinde ibadete kalkn. Gündüzünde oruç tutun. çünkü o gece güne batnca Allahuteala dünyaya rahmet nazaryla bakar ve fecir oluncaya kadar öyle buyurur, Benden af dileyen yok mu, onu balayaym. Benden rzk isteyen yok mu, onu rzklandraym. Skntya urayan yok mu, ona afiyet vereyim. Gelin günahlarmz için af ve mafiret dileyelim.

Erba, Kovid-19 salgnyla mücadelenin devam ettiini de belirterek, Tedbirlere riayet konusunda bugüne kadar gösterdiimiz hassasiyeti bundan sonra da ayn ciddiyetle devam ettirelim. Yüce Rabbimiz en ksa zamanda salgn hastalktan kurtulmay bizlere nasip eylesin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git