Erbaş: Olumsuzluklar, adalet ve merhametin kaybedilmesinin acı bir yansıması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ailevi sorunlardan toplumsal çözülmelere, terör olaylarından küresel savaşlara, iklim değişikliğinden gıda krizine kadar insanlığı tehdit eden ve insanlığın geleceğini ipotek altına alan bütün bu olumsuzluklar, aslında adalet ve merhametin kaybedilmesinin acı bir yansımasıdır" dedi.

Haberler 31.05.2022 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, 9uncu Yurt D Din Hizmetleri Konferansna katld. Bakanlkta gerçekleen konferansn açl konumasn yapan Erba, bilgi, bilim ve düüncenin son 22 asrdr Bat merkezli anlayla temellendirildiini belirterek, Materyalist bir dünya algsnn kökletirilmeye çalld bu süreçte hayat anlaml klan deerler yok saylmtr, maalesef. Bilim ve tekniin olaanüstü ilerlemesine ramen insanlk deer ve ahlak müktesebatn, çan gerçeklikleriyle buluturmak noktasnda yetersiz kalmtr. Küresel boyutta yaanan birçok sorun ve krizin temelinde inanc, adaleti, hakkaniyeti, merhameti ve umudu örseleyen bir yaklam vardr. Ailevi sorunlardan toplumsal çözülmelere, terör olaylarndan küresel savalara, iklim deiikliinden gda krizine kadar insanl tehdit eden ve insanln geleceini ipotek altna alan bütün bu olumsuzluklar, aslnda adalet ve merhametin kaybedilmesinin ac bir yansmasdr ifadelerini kulland.

NSAN HAKKATI

nsanln hakikat araynn slama çkmasnn önünde engeller bulunduuna deinen Erba, öyle konutu:

Manipülasyon ve engellemeler olmasa, insanln hakikat araynn yolu kesinlikle slama çkacaktr. çünkü insanlk tarihine baktmz zaman Hz. Ademden itibaren gelen bütün peygamberlerin, tüm insanl karanlklardan aydnlklara çkarmak ve dünyann dengesini muhafaza eden slam onlara tebli etmelerindeki hikmet budur. slam, bütün insanl dengesinin bozulmasn önlemek, kötülükleri ortadan kaldrmak, iyilikleri emretmek için gönderilmitir. Önündeki engeller kaldrldnda insanln yolu mutlaka slama çkacaktr. Buna olan inanç ve imanmz tamdr. Zira modern çan öne çkan sorunlar olarak yalnzlk, bireysellik, bencillik, nefret ve iddet gibi olgularn yol açt buhranlardan kurtuluun yegane reçetesi slamdr.

Erba, radikalizmden kimlik erozyonuna, tefrikadan din istismarna kadar pek çok sorunun dünyadaki Müslümanlarn bugünü ve geleceini tehdit ettiini belirterek fitne, terör ve cehalet üçgeninde karamsarlk ve umutsuzlua hapsedilen slam corafyasnn bu görüntüsünün uzunca bir süredir Bat toplumlarnda yaygnlaan slam dümanlna payanda yapldn söyledi.

Ana Sayfaya Git