Erbil’deki fuarda Diyarbakır ilgisi

Ağır sanayi sektöründe bölgede tek olan Mina Galvaniz standı, Erbil Yapı İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı’nda katılımcı ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Haberler 23.04.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Erbil Yap naat ve Belediye Ekipmanlar Fuarnda ar sanayide Diyarbakrda üretim yapan Mina Galvaniz, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi tarafndan açlan stantlar ziyaretçi aknn urad. Türkiye Cumhuriyeti Erbil Bakonsolosu Hakan Karaçay, Irak Bölgesel Yönetimi mar Bakan Derbas Kosret, Erbil Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Dara Celil Hayat, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Mina Galvaniz, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi stantlarn ziyaret ederek yetkililerden bilgi ald.

FUARDA DYARBAKIR

Irak Bölgesel Yönetimi mar Bakan Derbas Kosret, yllk üretim kapasitesi 60 bin ton olan Mina Galvaniz onursal Bakan Tahir Özekinci ile fabrika hakknda bilgi ald. Irak fuarnn kendileri için büyük önem tadn anlatan Özekinci, Bölgenin yeniden imar için naat ve belediye ekipmanlar fuar bizler için çok önemlidir. Mina Galvaniz olarak Irak bata olmak üzere 27 ülkeye ihracat yapmaktayz. Bu ülkeler arasndan bizlere en yakn olan Irakn bizim için önemi büyüktür. Yeniden inas yaplan Irak pazarndan bölge sanayicisinin çok aktif rol almas gerekmektedir. nallah bundan sonraki süreçlerde devam eden ilikilerimizi daha da gelitirerek inaat sektörüyle ilgili her alanda yer alacamza inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git