Erdoğan: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum, 3 şehidimiz var, Allah rahmet eylesin. Yaralılarımız var ama 21-22 tane de teröristi içeride ve dışarıda öldürdük. Çünkü 'şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak' dedik." dedi.

Haberler 26.08.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Trabzonun Tonya ilçesindeki bir otelin açl törenine katld.

Burada ksa bir konuma yapan Erdoan, böyle mutlu bir an paylamaktan duyduu mutluluu dile getirdi ve bu adm attklar için otelin sahibi Atilla Ataman ve ei Suna Ataman kutlad.

Erdoan, her giriimcinin bu tür yerlere adm atmadn ancak Atilla ve Suna Atamann tüm yaylalara örnek olacak bir çalma yaptklarn belirterek, imdi yaylalarda da örnek mi aryorsunuz? te size buyurun örnek. Gelin buraya bakn, ona göre yapn da bu yaylalarmz da tarumar olmasn. Oralar da bu güzellii korusun. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, doal gazn kullanlmasyla bu yatrmn çok daha güçleneceini dile getirdi.

Otel için bol kazançlar dileinde bulunan Erdoan, Bizler de sadece Halk Bankas olarak deil, bakanlklar olarak da inallah sizlere elimizden gelen destei vereceiz. dedi. Cumhurbakan Erdoan, çileri Bakan Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhann da Trabzonlu olduunu anmsatarak, ellerinden gelen destei vereceklerini kaydetti.

Tonyadan otele gelmenin biraz fazla zaman aldn, en ksa zamanda buraya bir helikopter pisti yaplmas gerektiini vurgulayan Erdoan, öyle konutu:

Havalimanndan icabnda helikopterle gelecek i adamlarnn olacana inanyorum. Buraya gelecekler. Biz de bugün 2 helikopterin inebilecei yer olmu olsa buraya inerdik. Bu da bir iarettir. Bu iaret fieini de inallah vermi olalm. çünkü Ulatrma Bakanmz, o da zaten bu ilerin piri ve bunlar da çok çok yüksek yatrm deil. Bunun admn atp ve buraya helikopterlerimizle inmeye baladmz zaman göreceksiniz, i adamlar helikopterleriyle gelecek hafta sonu, iki-üç gününü burada geçirecekler. Bu admlar da atmamz lazm. Gerek valimiz, gerek büyükehir belediye bakanmz, Tonya Belediye Bakanmz onlar da üzerlerine düeni yaparlar, biz de bu adm inallah hep beraber atm oluruz.

Cumhurbakan Erdoan, turizmde bu yl patlama yaandna ve 52 milyon turistin ülkede arlandna dikkati çekerek, Zaten Dou Karadeniz u anda turist kaynyor. nanyorum ki u anda bu yayladaki konaklama baka olacak. Ama bizim Trabzon merkezde de otellerimizi artrmamz lazm. Valimizle de gelirken yolda bol bol bunlar konutuk. nallah otellerimiz ne kadar artarsa turistler çok daha fazlasyla Trabzona gelecek. Hele hele bu yayla evlerini gördükleri zaman durum çok daha farkl olacak. deerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, tesisin hayrl olmas dileinde bulunup beraberindekilerle kurdele keserek, otelin açln yapt.

21-22 tane de teröristi içeride ve darda öldürdük

Dua okunmasnn ardndan Erdoan, öyle devam etti:

Malum, 3 ehidimiz var, bir tanesi Trabzonlu. ehidimizin cenaze namaz klnd. Allah rahmet eylesin. ki ehidimiz farkl illerden, yarallarmz var ama 21-22 tane de teröristi içeride ve darda öldürdük. çünkü ehitlerimizin kan yerde kalmayacak dedik. Bu da böyle, bu ekilde devam ediyor. Allah raz olsun Süleyman (Soylu) kardeimiz bu ii yakn takipte tutuyor. Savunma Bakanmz ayn ekilde. Bütün silahl kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz, polisimiz hepsi youn ekilde çalmalarn sürdürüyor. Allah ehitlerimize rahmet, peygamberimize komu eylesin inallah.

Cumhurbakan Erdoan, daha sonra beraberindekilerle oteli gezdi.

Açla, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc da katld.

Ana Sayfaya Git