Erdoğmuş serbest bırakıldı

Diyarbakır'da, hakkında açılan dava kapsamında zorla getirme kararı çıkarılan Erdoğmuş, polis tarafından götürüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla savunmasını yaptıktan sonra salıverildi.

Haberler 17.12.2016 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, hakknda terör örgütü PKKnn propagandasn yapt iddiasyla açlan dava kapsamnda zorla getirme karar çkarlan HDP Diyarbakr Milletvekili Nimetullah Erdomu, polis tarafndan götürüldüü Ankara 5. Ar Ceza Mahkemesinde talimatla savunmasn yaptktan sonra serbest brakld.

Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince Ankara Adliyesine getirilen Erdomu, Ankara 5. Ar Ceza Mahkemesindeki talimat durumasna katld.

Erdomuun avukatlarnn hazr bulunduu durumay HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve HDP Genel Bakan Yardmcs Aysel Tuluk da izledi.

ddianamenin okunmasnn ardndan sank avukatlarndan Aydn Erdoan, söz alarak müvekkiline iddianame iletilmeden hakknda zorla getirme karar çkarldn söyledi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinin talimat evraknda, talimat mahkemesine gelmemesi halinde, zorla getirme karar çkarlmasna ilikin bir ey bulunmadn savunan Erdoan, Bir yurttaa reva görülmeyen uygulamann, bir milletvekiline kasten uygulanmadn duymak istiyoruz. dedi.

ANAYASAYA AYKIRI

Erdomu, dokunulmazlklarn kaldrlmasna ilikin düzenlemenin Anayasaya aykr olduunu savundu.

Savunmasn yapan Erdomu, iddianameye konu sözleri irticalen söylediini ve cuma hutbesi olduunu ifade ederek, unlar kaydetti:

Bunlar, miting esnasnda söylenmi deildir. Bu konumada eksikler olabilir ama konumamn arkasndaym. ddianamede sözde sivil cuma namaz deniliyor. Bu, vebaldir. Namaz bir ibadettir ve kulla Allah arasndadr. Sözde olup olmadn Allah bilir. Nasl oluyor da sulha, bara acil çar yaptm bir konuma nedeniyle suçlanyorum? Konumamn içerii suç deildir. Eer suçsa, bu suçun arkasndaym.

Erdomuun avukatlarndan Erdoan da müvekkilinin iddeti övmediini savunarak, beraatini istedi.

Erdomu, savunmasnn alnmasnn ardndan serbest brakld.

- ddianame

Nimetullah Erdomu, terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas istemiyle Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinde yarglanyor.

ddianamede, Erdomuun, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ile 4 Martta Diyarbakr Sümerparkta, güvenlik güçlerinin PKKl teröristlere yönelik operasyonlar ile sokaa çkma yasann protesto edilmesine yönelik sözde sivil cuma namazna katld ve açklama yapt belirtiliyor.

Namaz kldran Erdomuun, daha sonra güvenlik güçlerinin operasyonlarn gayrimeru gösterdii, bunlar tahaccür ve gaddarlk olarak nitelendirdii aktarlan iddianamede, Erdomu, terör örgütü mensuplarnn, devletin güvenlik güçleri ile girdikleri silahl çatmalar hakl göstermitir. Konuma içerii bütün halinde deerlendirildiinde üphelinin terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte beyanlarda bulunmak suretiyle terör örgütü propagandas yapma suçunu iledii yönünde kuvvetli suç üphesi bulunmaktadr. deniliyor.

Ana Sayfaya Git