Erganili vatandaşları merakta bırakan taş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir çiftçi tarafından bulunan ve salyangoz şeklini alan taş ile ilgili kendi aralarında tartışan mahalle sakinleri yetkililerin gelip kırsal alanda inceleme yapmasını talep etti. Taşla ilgili olarak yapılan incelemede tarihi bir kalıntı olmadığı fakat taşınma sonucu başka yerden gelebileceği belirtildi.

Haberler 04.09.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesi Yoncal Mahallesinde bir çiftçi tarafndan bulunan salyangoz eklini alan ta vatandalar merakta brakt. Ergani ilçesine 25 kilometre uzakta bulunan Yoncal Mahallesinde oturan ve merakla ta inceleyen vatandalar kaç yllk olduunu tahmini olarak söylerken, bu tür talarn krsal alanda daha fazla olduunu dile getirdi.

Uzman olmadmz için kendi aramzda tartyoruz

Krsal alanda hayvanlarn otlatrken salyangoz eklini alan ta bulduunu belirten çiftçi Abdurhamit Yldrm Hayvanlar otlatrken, o srada böyle bir taa rastladm. Üzerinde salyangoz eklini ald için aldm getirdim. Tarihi bir ta ya da tarihimizi ortaya çkarak bir bulgu olduunu düünüyorum. Mahalle sakinleri ile kendi aramzda kaç yllk olabileceini tartyoruz, fakat uzman olmadmz için tahmin yürütüyoruz. ncelenmesi için yetkililere teslim edeceiz. Yetkililere çarmz gelip krsal alanda incelme yapmalardr. çünkü Erganinin yüksek kesimleri ile özellikle Makam Da civarnda bu tür kalntlara rastlanmak mümkündür diye konutu.

Erganili vatandalar merakta brakan ve salyangoz eklini alan tan tarihi bir ta olmadn belirten yetkililer, hava artlar ve yer deiimleri nedeniyle tarihi bir bilgi vermenin mümkün olamayacan belirtti.

Ana Sayfaya Git