Ertaş türkülerine mehterli yorum!

Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı, ölümünün 7. yılında halk ozanı Neşet Ertaş'ı, aralarında "Gönül Dağı" ve "Yalan Dünya"nın da olduğu en çok sevilen 5 türküsüyle anacak.

Haberler 24.09.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krehir Belediyesi Mehter Takm, Bozkrn tezenesi olarak bilinen Neet Erta, ölümünün 7. yl dönümünde en çok sevilen 5 türküsünü yorumlayarak yad edecek.

Halk ozan Neet Ertan ölümünün 7. ylnda düzenlenecek anma etkinliklerinde sahne alacak 35 kiilik mehter takm, Yalan Dünya, Gönül Da, Neredesin Sen, Bir Anadan Dünyaya Gelen Yolcu ve irin Krehir türkülerini seslendirecek.

Aralarnda Abdal kültüründen gelen mahalli sanatçlarn da yer ald mehter takmnn üyeleri, Neet Erta Kültür ve Sanat Merkezinde yaklak bir aydr, her esere özenle çalyor.

Yurt içinde ve Balkan ülkelerinde saysz konsere katlan Krehir Belediyesi Mehter Takm, kentin en büyük deerlerinden Neet Ertan türkülerini de repertuvarna ekleyerek, farkl bir tarzda yorumlayacak.

Mehterba Ali Akta, Krehirden yetien ve ünü dünyaya yaylan Ertan ölümünün 7. ylnda çeitli anma etkinlikleri organize edildiini söyledi.

Krehir Belediye Bakan Selahattin Ekiciolunun talimatyla ozann sevilen türkülerini mehter yorumuyla seslendirmek için çalmalara baladklarn anlatan Akta, 5 türküyü anma etkinliklerinde söyleyeceklerini belirtti.

- Ustamza ait 5 türküyü bir aydr çalyoruz

Bu çalmay büyük ak ve evkle yaptklarn vurgulayan Akta, öyle konutu:

Belediye Bakanmz ve büyüklerimiz böyle bir ey söyledi. Krehir Belediyesi Mehter Takmnn yapaca bu çalmann anma etkinliklerine renk katacan, ilk defa yaplmasnn da etkili olacan düündük. Ustamza ait 5 türküyü bir aydr çalyoruz. Neet Erta türkülerini mehter takmyla seslendireceiz. Herkes merakla bunu bekliyor.

Ekipte solist olarak görev yapan dris Altuner de belediye birimleri ve farkl kurumlardan gönüllülerin oluturduu mehter takmnn bu çalmayla Neet Erta ustaya vefa borcunu ödemeyi hedeflediini dile getirdi.

lk defa bozlak ustasnn türkülerini mehter yorumuyla halkn beenisine sunmay amaçladklarn aktaran Altuner, öyle devam etti:

Kahramanlk marlar ve yöresel ezgilerin yan sra mehter takmna küçük bir yenilik katalm istedik. Neet Erta ustay onun türküleriyle anacaz. Neet Erta türkülerini mehter yorumuyla seslendirerek, ona olan vefa borcumuzu bir nebze olsun yerine getirmi olacaz.

Ana Sayfaya Git