Eruh şehidi Uzman Çavuş Baran, törenle memleketine uğurlandı

SİİRT'in Eruh ilçesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran (25), İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketi Kırıkkale'ye uğurlandı. Törene katılan anne Pakize Baran, oğlunu asker selamıyla uğurlarken, baba Fuat Baran ise gözyaşı döktü.

Haberler 05.07.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eruha bal Akmee köyü krsalnda dün akam terör örgütü PKKya yönelik operasyon yürüten güvenlik güçlerine, teröristlerce taciz atei açld. Açlan ilk atete Jandarma Uzman çavu Yasin Baran, ehit olurken, 1 asker de yaraland. Askerlerin, atee karlk vermesiyle çatma çkan bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için balatlan hava destekli operasyon sürdürülüyor.

ehit Jandarma Uzman çavu Yasin Baran için sabah saatlerinde, l Jandarma Komutanlnda uurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali Fuat Atik, l Jandarma Komutan Tugeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Krkkaleden gelen ehidin annesi Pakize Baran ve babas Fuat Baran, silah arkadalar ile askeri erkan katld. Askerler tarafndan omuzlara alnan ehidin Türk bayrana sarl tabutu, katafalka brakld. Sayg duruunun ardndan ehit Barann özgeçmii okundu ve l Müftüsü Ahmet Altok tarafndan dua edildi.

EHT ANNESNDEN ASKER SELAMI

Törene katlan ehidin babas Fuat ve annesi Pakize Baran, oullarnn Türk bayrana sarl tabutuna kapanp, öptü. Olunu asker selamyla uurlayan Pakize Baran, Olum, söz verdim arkadalarna, alamayacam. Bayran teslim almaya geldim. Hadi kalk gidelim, knal kuzum dedi.

Gözya döken ehidin babas Fuat Baran ise Vali Ali Fuat Atike,2 torunum, 2 olum var. Bu uurda can vermeye hazrlar. Vatan sa olsun, millet sa olsun, ezanlar susmasn dedi.

ehit Jandarma Uzman çavu Yasin Barann cenazesi, topraa verilmek üzere anne ve babasnn da bindii askeri uçakla Krkkaleye uurland.

Ana Sayfaya Git